HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu yargıya seslendi.. Bağımsız olun, biat etmeyin

0

HDP Meclis Grubu, Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile milletvekillerinin tutuklanması sebebiyle eylem yaptı. TBMM’de Başkan İsmail Kahraman’ın makam odasının önünde bir araya gelen HDP milletvekilleri, hukuksuzluklara son verilmesi çağrısında bulundu. Daha sonra Meclis basın kapısının önünde bir açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, şunları söyledi:

“4 Kasım HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin hukuksuz ve planlı bir operasyonla tutuklanmasının birinci yıl dönümü. 4 Kasım 2016’dan bu yana Eş Genel Başkanlarımız dâhil, 15 milletvekilimiz tutuklandı, 9 milletvekilimiz ise hala cezaevinde. Bu süreçte 27 milletvekili, bir kısmı birden fazla olmak üzere, gözaltına alındı. Sadece tutuklu milletvekillerinin cezaevlerinde bulundukları bir yıllık süreçte 309 duruşma yapıldı.

Artık ülke, bir milletvekili hapishanesine dönüştü. Bir ülkede en güçlü muhalefet nereden çıkar? Parlamentodan, basından, akademiden, işçilerden, kadınlardan ve sokaktaki muhalefetten çıkar. Şimdi bir de kimler yargılanıyor bakınız. Nerede muhalefet varsa onlar mahkemelerin karşısında. Ülke milletvekili hapishanesi, ülke gazeteci hapishanesi, ülke akademisyen, eğitimci hapishanesi… Sokaklarda hiçbir eyleme izin verilmediğinden zaten sokakların kendisi hapishaneye dönmüş durumda!

Bunca baskının nedeni hükümetin bulaştığı yolsuzluk, rüşvet, çıkar ilişkileri içinde iktidarı kaybetmenin maliyetinin çok büyük olmasıdır! Biz yargının talimatla görev yaptığını defalarca ifade ettik. Bunun bu ülkeye maliyetinin çok ağır olacağını söyledik ve söylemeye devam ediyoruz. Nitekim bu hafta da Selahattin Demirtaş’ın duruşmalarına getirilmemesine ilişkin mahkemelere gönderilen gizli ibareli talimat yazısı, bunu bir kez daha gözler önüne serdi. Hukukçu vekiller olarak yargıya tekrar seslenmek istiyoruz. Bağımsız olun, biat etmeyin. Yürütme organının sizi etkilemesine izin vermeyin.

Milletvekillerimizi tutuklamakla kalmıyorlar, HDP grubunun sayısını da milletvekilliklerini düşürerek azaltmaya çalışıyorlar. AKP, milletvekillerini tutuklayarak demokrasiye karşı darbe yaptı, bu darbeye milletvekilliklerini düşürerek devam ediyor. Tarih bu günleri istibdat, baskı, sansür, jurnalcilik günleri olarak yazacak. Fakat bizler bu ülkeyi seven insanlar, bu ülkedeki insanlar sevenler olarak, bu toprakların daha fazla acı çekmemesi, geri dönülmez bir sürece girmemesi için tüm milletvekillerimizin serbest kalması ve milletvekili görevlerine dönmeleri gerektiğini ifade ediyoruz.”

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ise “8 Haziran halkların baharı idi. Bu baharın boğulması kararı verildi. Bu kararın verilmesini emreden AKP, Ergenekon ve karanlık güçlerdi. Şantajla tehditle toplumu rehin aldılar. Dokunulmazlıkları kaldıran anayasa değişikliği ve ardından 4 Kasım darbesi geldi.” dedi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz