Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’de siyasi bir çözüm olmasında mutabıkız

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 saat 10 dakika süren görüşme sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortak basın toplantısı düzenledi. Türkiye-Rusya ilişkilerinin çok ileri bir seviyeye geldiğini görmekten memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

“Elbette bu seviyeyi yeterli bulmuyoruz. Ülkelerimizin ve halklarımızın her alanda daha yakın ve güçlü işbirliği içinde olması noktasında iki taraf da hemfikir. Özellikle de savunma sanayine yönelik müşterek atacağımız adımları çok önemsiyorum. Rusya ile ticaret hacmi evvelce 100 milyar dolar olarak açıkladığımız hedefimize ulaşmak için iş adamlarımızın önündeki vize de dahil olmak üzere tüm engelleri kaldırmamız gerekiyor.

Suriye ihtilafına ilişkin son gelişmeleri değerlendirme fırsatını bulduk. Gelinen noktada siyasi çözüme odaklanabileceğimiz bir zemin oluştuğu hususunda mutabıkız.

Türkiye-Rusya ilişkilerinin çok ileri bir seviyeye geldiğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Elbette bu seviyeyi yeterli bulmuyoruz. Ülkelerimizin ve halklarımızın her alanda daha yakın ve güçlü işbirliği içinde olması noktasında iki taraf da hemfikir. Özellikle de savunma sanayine yönelik müşterek atacağımız adımları çok önemsiyorum. Savunma sanayiinde atacağımız adımları önemsiyorum.”

Rusya Devlet Başkanı Putin ise “İlişkilerde, krizden önceki seviyeye ulaştık. Geçen yıldan bu yana oluşan düşüşü telafi edeceğiz.” dedi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz