HDP Sözcüsü Bilgen: OHAL kalkmadan hiçbirimiz özgür olamayacağız ve birlikte yaşamın hukukunu inşa edemeyeceğiz

0

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu. “Anayasa’ya göre OHAL ilan edilme nedeni ne ise ona bağlı kalmak şartı ile kararname çıkarılabilir.” diyen Bilgen, şunları söyledi:

“Kar lastiklerinden araba filmlerine, sigortaya, kuaföre kadar pek çok konu KHK’lere konu edildi! Bütçede büyüyen savunma kaleminin insan güvenliği ile hiçbir alakası yok. Bir takım ülkelerden yüklü miktarda silah alınarak ilişkilerin devamı sağlanıyor. Eğer OHAL insan güvenliğiyle ilgili olsaydı herhalde Ankara’nın göbeğinde IŞİD okul açamazdı. OHAL insan güvenliğiyle ilgili olsaydı, Malatya’da Alevilerin evine çarpı atılmazdı.

OHAL şartlarında nasıl halkçı bütçe olmazsa, demokrasi olmazsa, hukuk olmazsa; OHAL şartlarında demokratik bir seçimin de olamayacağını şimdiden bütün muhalefet partileri yüksek sesle dillendirmelidir. Türkiye’de demokrasi ile ilgili beklentisi olan ya bugün konuşmalı, meydanlara çıkmalı, sesini yükseltmeli ya da asla kimseye demokrasi kahramanlığı satmaya kalkmamalıdır. 3 Aralık’ta Ağrı’da hem bizim hem de iktidar partisinin kongresi olacaktı. İki parti aynı anda kongre yapabilir, bizce bir mahsuru yok. Ama eğer bir tercih yapılacaksa Ağrılıların yüzde 80’i HDP’ye oy vermişken neye dayanarak bizim kongremizi engelliyorsunuz?

HDP yarınlara dair hayal satmıyor. HDP geçmişle nostalji yaparak kendisini kandırmıyor. HDP, bir şey yapılacaksa bugün yapılması gerektiğini biliyor. Bu karanlıktan mutlaka kurtulacağız ama bunun biricik yolu, dayanışma, omuz omuza mücadeledir. İster liberal, ister sosyal demokrat, dindar, şunu bilin ki biriniz özgür olmadan siz özgür olmayacaksınız. Bu ülkede OHAL kalkmadan hiçbirimiz onurlu yaşayamayacağız, özgür olamayacağız ve birlikte yaşamın hukukunu inşa edemeyeceğiz.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz