Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Dava konusunda Türkiye, dalgalı bir tavır sergiledi.. Bir numaralı mesele kamplaşmadır

0

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul Sultanbeyli 6. Olağan Kongresinde konuştu. ABD’nin New York şehrinde tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davayı değerlendiren Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“ABD’de Sarraf davası başladı. Her gün Sarraf aşağı, Sarraf yukarı. İtham ediliyordu, yakalandı, suçlu bulundu derken itiraftan iftiracı konumuna terfi etti. Dava konusunda Türkiye, dalgalı bir tavır sergiledi. Biz bu şartlar altında bunu hiçbir zaman polemik konusu yapmayacağız. Çünkü bu konu sadece Erdoğan’a karşı değil Türkiye’ye karşı yürütülen bir tavırdır.

Türkiye’deki bir numaralı mesele kamplaşmadır. Kamplaşmayı liderler düzeltecek. Bunu liderler kendi tavırları ve ifade tarzları ile düzeltirler.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan Pazartesi günü ilginç bir açıklama yaptı; ‘Bugün döviz 3 kuruş yükseldi, akaryakıt iki kuruş arttı diye karalar bağlayanlar, 1 doların 7500 liralara çıktığı günleri niye konuşmuyorsunuz?’ dedi. Bizde Sayın Cumhurbaşkanı’na soruyoruz? Siz iktidara geldiğinizde dolar 1.5 lira seyrindeydi, bugün 4 lira sınırında. Siz bunu niye konuşmuyorsunuz?

Siz iktidara geldiğinizde gram altın: 13 liraydı bugün 160 lira. Çeyrek altın: 23.5 liraydı bugün 260 lirayı geçmiş durumda. Peki siz bunları niye hiç konuşmuyorsunuz? Bir ayda asgari ücretlinin cebinden 100 lira, memurun cebinden 260 lira eridi! Vatandaşın yüzde 68’i kredi kartı borçlusu. Yüzde 62’si borcunu ödemekte zorlanıyor. Soruyoruz şimdi bu tabloda vatandaş nasıl karalar bağlamasın?

Rakamlar ortada iken geçmişi suçlayarak, enkaz edebiyatı yaparak işin içinden sıyrılamazsınız. Biz bir yıldır diyoruz; hükümet ekonomide duvara tosladı, deniz bitti kaynak bulamıyorlar. Tek kaynak olarak vatandaşın cebini görüyorlar. Bu yüzden her gün ya vergileri arttırıyorlar ya da zam üstüne zam yapıyorlar.

Söylemekten dilimizde tüy bitti; Bir devlet vergi ile büyümez. Üretim ile büyür, ihracat ile büyür, sanayi ile büyür, teknoloji ile büyür, tarım ile büyür. Eğer Türkiye’nin gerçekten kalkınmasını istiyorsanız kaynağı milletin cebinde değil, üretim ve yatırımda aramanız gerekiyor.”

 

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz