ABD’deki davada 6. Gün.. Zarrab: Alt düzey Halkbank çalışanlarının bir şeyden haberi yoktu

0

ABD’nin New York kentinde tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davanın 6. günü başladı. Rıza Zarrab, tanık olarak dinlenmeye devam ediliyor.

Mahkeme salonunda çalınan bir telefon kaydının ardından, Savunma avukatı Cathy Fleming, kadın bir Halkbank çalışanıyla yapılan bu telefon konuşmasında, Zarrab’ın yaptıkları işlerle ilgili olarak Halkbank çalışanına yalan söylediğini belirtti.

Zarrab kadın çalışanı yanlış yönlendirdiğini kabul etti ve “alt düzey çalışanların ne yaptıklarını hiç bilmediklerini” söyledi.

Zarrab daha sonra, “Tabi ki İran Ulusal Petrol Şirketi NIOC ile ilgili bir işlem olduğuna girmedim. Zaten telefonda hiç açık konuşmazdık. Bayan Mehtap bu konuda hiçbir şey bilmiyordu. Sadece üst düzeyin haberi vardı” diye devam etti.

Reza Zarrab, mahkemede Süleyman Aslan’la sık sık internet üzerinden yazıştığını ve konuştuğunu söyledi. Zarrab ayrıca Aslan’la sık sık yüz yüze buluştuğunu, ancak duruşmadaki kanıtların hiçbirinin Atilla’nın Zarrab’a yüz yüze görüşme teklifi götürdüğüne işaret etmediğini söyledi.

CANLI.. 

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz