Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs kararının iptali için BM nezdinde girişimler başlatıyoruz

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’nın Kudüs’le ilgili kararının iptali için Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de girişimler başlatacaklarını açıkladı. Konya’da düzenlenen Kudüs mitingine telekonferans sistemiyle canlı olarak bağlanan Erdoğan, şunları söyledi:

“İslam ülkeleri olarak Filistinli ailelere sahip çıkmak için yeni fonlar kuruyoruz. Ayrıca Filistin devletinin daha fazla ülke tarafından tanınması için girişimlere başlıyoruz. Şu an dünyanın 137 ülkesi Filistin devletini tanıyor. İnşallah bu sayı gayretlerimizle daha da artacaktır. İnanıyorum ki bu olanlar tüm insanlığın adalete, hukuka saygılı, başta Müslümanlar olmak üzere Hristiyan dünya hep birlikte dayanışma içerisinde, ben bu adaletsizliği ortadan kaldıracağımıza inanıyorum.

ABD’nin bu kararının iptali için BM nezdinde girişimler başlatıyoruz. ABD altında imzası olan BM kararına aykırı davranmıştır. Bu rezillik asla kabul edilemez. Müslümanlar bu hak gaspına kesinlikle boyun eğmeyecektir. Türkiye olarak üzerimize düşenleri sonuna kadar yapmakta kararlıyız. Hukuku çiğneyenlerin ipliğini pazara çıkaracağız.

Mevlamızın inayeti ile şu an aleyhimize görünen bu dönemi inşallah hayra tebdil edeceğimize inanıyorum. Amerika’nın attığı bu adımla Fİlistin’deki işgal dünyanın gündemine gelmiştir. Unutulan Filistin meselesi yeniden milyarlarca Müslüman tarafından sahiplenildi. 1937’den bugüne dek Filistin topraklarının parça parça İsrail’e nasıl verildiğini bende yaptığım sunumlarda ifşa ettim. Cüneydi’nin nasıl taciz edildiğini gördük, kucağında bir annenin nasıl şiddete uğradığını gördük. İşte İsrail, Siyonizm, Evangelist mantık budur. İşte tüm bunlarla beraber tüm insanlığın adalete ve hukuka saygılı bir şekilde bu adaletsizliği ortadan kaldıracağımıza inanıyorum.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz