Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, evinde ölü bulundu..

0

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz (38), Beykoz’daki evinde ölü bulundu..

İstanbul Beykoz Konakları’ndaki evinde silahla vurulmuş halde bulunan Yılmaz’ın evine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerindeki inceleme devam ediyor. Amerika’da olduğu belirtilen Mesut Yılmaz ise Türkiye’ye dönmek için harekete geçti.

Konuya ilişkin Meclis’te bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vefat haberini saat 09.00’da aldıklarını söyledi. Mesut Yılmaz’ın Amerika’dan döndüğünü ve uçakta olduğunu dile getiren Soylu, Mehmet Yavuz Yılmaz’ın amcalarıyla temas kurduklarını belirterek “Olayla ilgili, arkadaşlarımızın olay yeri inceleme çalışmaları sürüyor. Yılmaz ailesi ve özellikle Mesut Yılmaz’ı sevenlere başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Mesut Yılmaz’ın oğlunun hayatını kaybetmesi sebebiyle bir mesaj yayımladı. Yıldırım, şunları ifade etti: “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz’ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz’ın vefatı bizi derinden üzmüştür. Yılmaz ailesinin üzüntüsünü içtenlikle paylaşıyorum. Merhum Mehmet Yavuz Yılmaz’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve bütün sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise vefattan büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek Mehmet Yavuz Yılmaz’a Allah’tan rahmet diledi. Bahçeli, “Ailesinin acısını paylaşıyor, sabır ve başsağlığı niyaz ediyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mesut Yılmaz’ı telefonla arayarak taziyelerini iletti. Erdoğan ile Yılmaz arasındaki telefon görüşmesi dün akşam saatlerinde gerçekleşti. Acı haberin kendisini de derinden üzdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu acılı günlerinde yanlarında olduğunu ifade ettiği Yılmaz Ailesi’ne, sabır ve metanet dileğinde bulundu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman: “Milletimize ve devletimize değerli hizmetlerde bulunan, eski başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz ve değerli eşi Berna Hanım’ın sevgili evlatları Yavuz’un hayatını kaybetmesi haberini almaktan büyük üzüntü duydum. Merhuma Allah’tan rahmet diliyorum. Yılmaz ve ailesine başsağlığı ve sabrı cemil niyaz ediyorum.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mehmet Yavuz Yılmaz’ın vefatı dolayısıyla kardeşi Hasan Yılmaz ve amcası Turgut Yılmaz’ı telefonla aradı. Yılmaz ailesine sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.

Mehmet Yavuz Yılmaz’ın ölüm haberi Meclis’te bütçe çalışmalarının yapıldığı sırada geldi. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile AK Parti, CHP, HDP ve MHP grup başkanvekilleri de başsağlığı dileklerini iletti.

 

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz