Bahçeli’den Rıdvan Dilmen’e sert tepki: Sahadaki şeytanlığı siyasete taşımasın

0

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rıdvan Dilmen’in Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylediği “Erdoğan’ı parkasız Deniz Gezmiş’e benzetiyorum” açıklamasına sert tepki gösterdi.

Bahçeli, şunları söyledi: “Bir soru üzerine yorum yaparken bazı hatalar ve yanlışlar içeresinde sürüklendiğini söylüyorum. Sahadaki şeytanlığı siyasete taşımasın. Türkiye Cumhurbaşkanı’na parkasız Deniz Gezmiş ifadesi ne Türk milletine yakışır ne Cumhurbaşkanı’na yakışır ne de Cumhurbaşkanlığı’na yapılan yalakalığa yakışır. Türkiye Cumhurbaşkanı bir dönemin dönemin teröristi ile özdeş kabul edilemez. Kendisini Türk milletinden özür dilemeye davet ediyorum.

Kalp sineden, can ciğerden ayrılır mı? Ayrılmaz, Kudüs de İslam’dan ayrılamaz, koparılamaz. Ateşle su, hakla batıl, doğruyla yanlış arasında tarafsız kalınır mı? Kalınmayacağına göre, tarafız, tavırlıyız, Kudüs davası karşısında manen intifadayız, kurtuluşuna kadar da infial halindeyiz. Unutmayınız, Kudüs Harem-i Şerif’tir.Kudüs Miraç’tır. Kudüs Kıbledir. Kudüs İslam’dır, iftihardır, itibardır, iradedir, iffettir. Kudüs vatan, Kudüs vicdan, Kudüs ecdat, Kudüs İslam’ın namusudur. Zorbaların üstüne üstüne gideceğiz, haklı davamızdan tek bir adım geri atmayacağız. Çünkü Kudüs düşerse tarih düşer, İslam zaafa uğrar. Kudüs düşerse Ankara kaybeder, İstanbul kavrulur.”

Rıdvan Dilmen, Habertürk’te şu açıklamayı yapmıştı: “Belki kafa yapacaklar. Ben Tayyip Erdoğan beye baktığım zaman parkasız bir Deniz Gezmiş görüyorum, demokrat sol görüşlü bir insan olduğunu görüyorum. Deniz Gezmiş, Filistin’e gitmiş. Amerika’yla savaşıyor Deniz Gezmiş. Deniz Gezmiş de ‘kahrolsun emperyalizm’ diyordu, Erdoğan da emperyalistlerle mücadele ediyor. Bakın NATO’da iki kişiden düşman olarak bahsedildi, bir ulu önder, büyük Atatürk’ten bir de Recep Tayyip Erdoğan’dan.”

Seçim ittifakı ile ilgili soruya ise Bahçeli, “Bazı siyasi partilerin bir amaçla bir araya gelmeleri, orada da bir ittifak yapma arzularını ortaya koymaları onların bileceği iştir. Herhangi bir yoruma ihtiyaç yoktur. Biz cumhur ittifakını benimsemiş ve o ittifakın güçlenmesi için gayret gösteriyoruz.” karşılığını verdi.

Erken seçim konusunda da Bahçeli, “Seçimler mahalli idareler olarak 30 Mart 2019’da, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri olarak da 3 Kasım 2019’da yapılacaktır. Türkiye’nin etrafının ateşle çevrildiği, terör faaliyetlerinin hala sürdüğü ortamda erken seçim talebi kime ne hizmet sunacaktır, bunu anlamakta zorluk çekeriz.” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz