Başbakan Yıldırım: Kudüs’te ikamet eden büyükelçimiz, Filistin nezdindeki büyükelçimizdir

0

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Artvin 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. “Kudüs’te ikamet eden büyükelçimiz Filistin nezdindeki büyükelçimizdir. Bizden başka Kudüs’te büyükelçilik seviyesinde Filistin için bir misyon açan yoktur. Olay bu kadar net. İsrail, ister bunu kabul etsin ister etmesin bu gerçek değişmez, bizim kararımız değişmez.” diyen Yıldırım, şunları söyledi:

“Türkiye’yi hesaba katmadan bu bölgede hiç kimse plan proje yapmasın. Hiç kimse bölgemizde kafasına göre iş tutamaz. Hiç kimse iki milyarlık İslam dünyasına rağmen ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla hareket edemez. Bütün uluslararası platformlarda Filistin’e, Kudüs’e sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bugün Kudüs Başkonsolosluğu olarak faaliyet gösteren misyonumuz, fiiliyatta Filistin devleti nezdindeki büyükelçi olarak görev yapmaktadır.

Arkasına terör örgütlerini alanları da biliyorsunuz. Şunu unutmasınlar, yaptıklarını sadece biz değil, millet görüyor. Kimin ihanet içinde olduğunu, kimin Türkiye için gece gündüz demeden çalıştığını bu aziz millet çok iyi biliyor ve takip ediyor. Onun için de 15 yıl boyunca Türkiye’nin her köşesinde AK Parti’ye olan destek, sevgi artarak devam ediyor. Siyasetin yolu da yönetimi de esasında çok kolay, çok basit. Millete karşı olanlarla değil milletle beraber olacaksın, yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan.

Böyle oldu bittilerle Kudüs’ü, İsraillilere vermek Amerika’nın hakkı da değil haddi de değil. Kudüs yalnız değil, Filistinliler yalnız değil. Türkiye barışın, huzurun, demokrasinin güvencesi olan bir ülkedir. Türkiye bölgesel ve küresel barışın güvencesidir. Türkiye kendisi için ne istiyorsa başkaları için de komşuları için de aynı şeyi istiyor. Türkiye’yi hesaba katmadan, bu bölgede hiç kimse plan, proje yapmasın. Hiç kimse bölgemizde kafasına göre iş tutamaz. Hiç kimse 2 milyarlık İslam dünyasına rağmen ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla hareket edemez. Bütün uluslararası platformlarda Filistin’e, Kudüs’e sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz