CHP, Man Adası belgelerini Başbakan Yıldırım ile Soylu’ya gönderecek..

0

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Başbakan Binali Yıldırım ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Man Adası iddialarına ilişkin belge istediklerini dile getiren Özel, belgeyi özel kurye ile Yıldırım ve Soylu’ya göndereceklerini belirtti. “İsteyene adrese teslim belgeleri servis etme uygulamamızı başlattık.” diyen Özel, Battal İlgezdi’yle ilgili ise şunları söyledi:

“İçişleri Bakanı diyor ki ‘Başka davalar var.’ Bizim söylediğimiz de bu zaten. Cumhurbaşkanı diyor ki ‘Daha arkası gelecek.’ Bizim bildiğimiz bu. Senin bildiğin başka açılmış yürümekte olan dava varsa, ya da açılacak olan varsa bunu bizimle paylaşmaları gerekir. Süleyman Soylu’nun, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından alacağı ders bu. Oradan sonra Twitter’a değil, telefona yöneleceksin. Tweet atmak yerine, ‘Arkadaşlar şu Man Adası’na bir girin, şu adresten alın, imzalara bir bakın’ diyeceksin. Bunu demedikten sonra sövmenin, saymanın bir kıymeti yok. Korkunun siyasi ecele bir faydası yok. Süleyman Soylu o çıkışından sonra daha da o koltukta oturamaz. O koltukta oturan bakan, şantajcı bakan, iftiracı bakan, hakaretçi bakan İçişleri Bakanlığına devam edemez. Orası iftira atma, şantaj siyaseti üretme yeri değildir, orası gereğini yapma yeridir.”

ABD’nin vize açıklamasıyla ilgili de Özel, “Bu işin bilim insanları var, hastası var, sevdikleri o ülkede olanları var, herkes keyif için turizm için gitmiyor. İki ülke arasındaki siyasi çekişmeyi, ülkelerin yurttaşlarına zulüm haline getirmek çağımız siyasetinin işi değil, doğru da değil, ABD’nin yaptığı iş de doğru değil. Bu konudaki gerilim politikasını, vize üzerinden bu noktaya tırmandırmak, hiçbir zaman doğru değil. Başta alınan kararı da tasvip etmedik bu meydan okumasını da tasvip etmiyoruz.” dedi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz