Meral Akşener: Yüz bin imza toplayarak yalnızca cumhurbaşkanı adayı olacağım.. Milletvekilliğine aday olmayacağım

0

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sivas’ta açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2019’a kalmayacağını düşündüğünü belirten Akşener, şunları söyledi:

“Erdoğan’ı iyi tanıyan bir siyasetçi olarak 15 Temmuz 2018’de genel seçimlerle partili Cumhurbaşkanlığı seçiminin öne alınacağını düşünüyorum. Bu bir bilgi değil, öngörü yani bir okuma. Bakalım siyasi öngörülerim doğru çıkacak mı? Cumhurbaşkanlığı konusunda da çok iddialıyız. Görünen o ki bugüne kadar sayın Erdoğan rakiplerini kendisi seçti. Yani buna siyasi literatürde seçilmiş rakip denir. Seçilmiş rakip sistemini ortadan kaldıran İyi Parti. Çünkü diğer muhalefet partilerinin Sayın Erdoğan tarafından tanzim edildiği süreç var.

Ben buradan ilan ediyorum. Cumhurbaşkanı adayları milletvekili adayı da olabiliyorlar. Yüz bin imza toplayarak yalnızca cumhurbaşkanı adayı olacağım. Milletvekilliğine aday olmayacağım. Partimiz iktidar olduğunda güçlü bir parlamenter sisteme geri döneceğiz. Bu, milletimize sözümüzdür.

20 yaşındaki gencin cebinde parası yok. Ama bir baltaya sap olamamış bir bakan çocuğunun evinde trilyonlar çıkıyor, 5 tane para sayma makinesi. Her şeyi anladım da bu para sayma makinesini anlayamadım. Sizin elleriniz nasırlı. Bakan çocuğu elleri pamuk. O paraları saysa eli şişer. O para sayma makineleri bu yüzden gerekiyor. Reza diye bir dolandırıcı. Dün Reza Bey kardeşimizdi. Bugün hain Reza. Reza Bey kardeşimiz açıklıyor savcıya; ‘Bakana ne kadar verdin?’ Adam diyor ki ’45 ya da 50 milyon dolar’. Hatırlayamadığı para 5 milyon euro. Ben hacim olarak o parayı hayal bile edemiyorum. 45 ya da 50 milyon euro. Böyle bir Türkiye sürdürülemez. Böyle soyulan bir Türkiye sürdürülemez.

Bu Türkiye’nin değişmesi lazım. Mutlaka üretim ekonomisine geçmesi lazım. Mutlaka sanayileşmesi lazım. Çocuklarına iş, aş sağlaması lazım. Bu ülke büyük bir ülke, bu millet büyük bir millet. Bu millet dün müstevlilere kafa tutmuş, Sivas’tan yola çıkmış istiklal mücadelesini kazanmış. Bu millet ‘Ya Allah Bismillah’ desin, yola çıksın, önünde kimse duramaz. Ama, kayırmacılığın olmadığı, benim-senin denilmediği sürece.

FETÖ mücadelesi yapıyorlar. Benim FETÖ’cüm senin FETÖ’cün denilmediği, suç varsa adil şekilde yargılandığı, suçu olanın bedelini ödediğini, Ak Parti il başkanlıklarından kağıt getirmeden taşeron yanında bile işe giremeyen Türkiye’den, liyakat usulü ve gençlerimizin ferah bir şekilde müracaat ettikleri, kabiliyetleri varsa iş bulduğu, il başkanlıklarından kağıt getirmeden iş bulduğu bir Türkiye oluşturmak boynumuzun borcudur.

Türkiye’nin her gerçek problemine çare olacak program ve projeleriyle, İyi Parti büyük bir sinerji yarattı ve maalesef korku dağları sardı, duman gibi sardı. Bir baktım, ittifaklar, bir baktım, bir baktım barajın indirilmesi konuşuluyor. Biz barajdan da, tek başına seçime girmekten de memnunuz. Allah’ın izni sizlerin teveccühüyle ilk seçimde hem Cumhurbaşkanlığını hem de iktidarı alacağız.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz