İki yeni KHK yayımlandı.. Kamudan 2 bin 756 personel ihraç edildi.. Guantanamo uygulaması geldi

0

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan 695 ve 696 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Resmi Gazete’de yayımlandı. KHK’da ihraç edilenler, göreve iade edilenler, rütbesi alınanlar, kapatılan kurumlar, açılan kurumlar ile ilişiği kesilen öğrenciler yer alıyor.

Kamudan toplamda 2 bin 756 personel ihraç edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) 637, Adalet Bakanlığı’ndan 245, Diyanet’ten 341 ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 350 kişi ihraç edildi.

Mesleklerinden atılanların 378’ini öğretmenler oluşturuyor. Daha önce ihraç edilen 115 kişi ise görevlerine geri döndü. 22 subayın rütbesi alındı.

696 sayılı KHK ile Şeker Kurumu kapatıldı. Şeker Kurumuna ve Şeker Kuruluna yapılmış olan atıflar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yapılmış sayıldı. Isparta’daki Akdeniz Gazetesi ile Çınaraltı Gazetesi de kapatılan kurumlar arasında. Hatay’da ise Özel İskenderun Kalp Merkezi kapatıldı.

696 sayılı KHK kapsamında “Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar” sebebiyle cezaevinde hükümlü ve tutuklu bulunanlar, duruşmalara badem kurusu ve gri renginde tulum giyerek getirilecek.

Askerlik görevlerini yerine getiren yükümlülerle terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanması sırasında yardımcı olan sivillerden Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybedenlerin çocukları ve kardeşleri istekli olmadıkça silah altına alınmayacak, silah altındakiler istemeleri durumunda terhis edilecek.

Askeri fabrikalar ve askeri tersanelerin imkan ve kabiliyetlerini kullanarak kamu idarelerinden, kamu iktisadi teşebbüslerinden, yabancılar dahil gerçek ve tüzel kişilerden sipariş almak veya bunların ihtiyaçları için teklif vermek, bu siparişler ve teklifler sebebiyle gerektiğinde müşterek imalat, tasarım, araştırma-geliştirme, ürün geliştirme faaliyetlerinde bulunmak, askeri fabrikalar ve tersanelerin gelişimini ve modernizasyonunu sağlamak, tesisler inşa etmek ve esas sözleşmesinde düzenlenecek diğer ticari faaliyetlerde bulunmak üzere, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT A.Ş.) kuruldu.

7’si dernek, 7’si vakıf olmak üzere 17 kurum kapatıldı. Daha önceden kapatılan bir vakıf açıldı, yurt dışında öğrenim gören 6 kişinin ise öğrencilikle ilişiği kesildi.

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanacak. Cumhurbaşkanının daveti üzerine toplanacak komite üyeleri Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, İçişleri ve Milli Savunma bakanları olacak.

MİT fiili kadrosuna atanan personel teşkilata yazılı olarak müracaat etmek suretiyle istifa edebilecek. İstifa müracaatında bulunan personel hakkında; uhdesinde bulunan bilgi, belge ve kayıtlar, yürüttüğü faaliyetler, takip ettiği iş ve işlemler ile kullanımında bulunan kaynak ve diğer hususlara ilişkin olarak teşkilat tarafından bir rapor oluşturulacak ve bu rapor sonucuna göre işlem yapılacak.

Danıştaya 16, Yargıtaya ise 100 yeni üye kadrosu ihdas edildi. Savunma Sanayii Mu¨stes¸arlıgˆı Cumhurbaşkanına bağlandı. Buna göre, müsteşarlık personeli Cumhurbaşkanı onayı ile atanacak, Cumhurbaşkanı bu yetkisini Müsteşara devredebilecek.

1 SAYILI LİSTE İHRAÇ EDİLEN PERSONEL
2 SAYILI LİSTE GÖREVE İADE EDİLEN PERSONEL
3 SAYILI LİSTE RÜTBESİ ALINAN PERSONEL
4 SAYILI LİSTE KAPATILAN KURUMLAR
5 SAYILI LİSTE AÇILAN KURUMLAR
6 SAYILI LİSTE İLİŞİĞİ KESİLEN ÖĞRENCİLER

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz