ABD, İran konusunda BM Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağıracak!..

0

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, İran’da Perşembe gününden bu yana devam eden ve hükümet karşıtı eylemlere dönüşen protestolar ile ilgili olarak BM Güvenlik Konseyi’nin acil toplantıya çağırmayı planladıklarını açıkladı.

Haley, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in protesto eylemlerini ‘ülkenin düşmanlarının para, silah ve ajanlarını kullanarak başlattığına’ dair açıklamasına da “saçmalık” yanıtını verdi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre Haley “Gösteriler tamamen kendiliğinden gelişti. Tüm İran kentlerine yayıldı. Bu tam olarak, uzun zamandır baskı altında olan halkın, baştaki diktatörlere karşı ayaklanışıdır” dedi.
ABD Dışişleri: Sosyal medya kısıtlamaları kaldırılmalı

ABD Dışişleri Bakanlığı da İran güvenlik güçlerini göstericilere karşı itidele çağırdı ve Tahran’ın engelli olan sosyal medya sitelerini erişime açması gerektiğini belirtti.

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert “Bir ülke sosyal medyayı, Google’ı ya da haber sitelerini engellediğide onlara ‘Neden korkuyorsunuz?’ diye soruyoruz. İran halkını destekliyoruz ve seslerinin duyulması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz