HDP’de Hasip Kaplan krizi.. Partiden istifa etti

0

HDP eski Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından yaptığı paylaşım partisinin tepkisini çekti.

Kaplan, “HDP kurultayında Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek…!” paylaşımını yaptı.

HDP ise bu paylaşıma “Hasip Kaplan Twitter hesabından yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Kınıyor ve ayıplıyoruz.” karşılığını verdi.

Daha sonra yeniden açıklama yapan Kaplan, şu ifadeleri kullandı: “HDP’ye son uyarım, halkların, farklı inanançların, emekçilerin, solun, devrimcilerin, emekçilerin en çok birliğini ve dayanışmasını ben savundum. Kürt halkının % 90 oy verdiği partimizde lütfen realiteye dikkat edin..!

HDP’de görevim yok, 2 dönem kuralına takıldım. HDP’nin bu kurala takılmayan ayrıcalıklı vekilleri var, açıklamaya üzüldüm, ırkçılık mı? Disipline mi? vereceksiniz, gerek yok, siyasetten de, partiden istifa ediyorum. Kürt ulusal kongresine 1 Türk temsilci seçilirken yapmalıydım, bağışlayın.”

HDP’li Sırrı Süreyya Önder ise “İlkel milliyetçilik yani ırkçılık hastalıklı bir duygudur. Bazen Hasip örneğinde görüldüğü gibi insanı insanlığından eder. Bu siyasal çizgi Kürt, Türk, Ermeni, Süryani, Çerkez ve cümle Türkiye Halklarının evlatlarının Onur, Cesaret, Özgürlük İnancı ve eşsiz fedakarlıklarıyla bugüne gelmiştir. Rojava’da, Suruç’da, Şengal’de, Ankara Garı’nda Barış ve Özgürlük uğruna gözünü kırpmadan hayatını veren Türkler dahil bütün dünya halklarının çocukları için Hasip zihniyeti, ancak tükürülecek değersizliktedir. İçinde zerre utanma duygusu olan birisi onların aziz hatırasından biraz olsa utanır, utanmalıdır.” açıklamasını yaptı.

11 Şubat 2018 tarihinde Ankara’da kurultay düzenleyecek olan HDP, eş genel başkanlık seçimi gerçekleştirecek.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz