Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan kaos uyarısı!..

0

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kanada’da ABD’nin terör örgütü PYD/YPG komutasında 30 bin kişilik “Suriye Sınır Güvenliği Gücü” kuracağı yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “YPG’ye artık silah verilmeyeceğini” defaatle söylediğini hatırlatan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“ABD’nin tarafını belli etmesi lazım, müttefiklerini mi yoksa terör örgütünü mü tercih ediyor? ABD bir terör örgütünü tercih ediyorsa bizim de tavrımız ona göre farklı olur. Biz kendi tedbirlerimizi alırız. Arkasında kim olursa olsun; ABD olmuş veya başka ülke olmuş, bizi ilgilendirmez. Her şeyden önce ABD koalisyon adına açıklama yapamaz, çünkü biz de koalisyonun içindeyiz.

PKK’nın arkasında da başka ülkeler vardı. Ama biz PKK ile nasıl mücadele ettiysek YPG ile de ederiz. Afrin’de ederiz, Fırat’ın doğusunda da ederiz, her yerde de ederiz. Bu bizim için var oluş meselesidir. Türk milletine karşı oluşan bir tehdidi bertaraf etmek bizim görevimizdir. Bunun için de ne gerekiyorsa yaparız. Ama terör örgütünü tercih eden ülkelere yönelik tavrımız farklı olur. Bizim düşmanımız olan bir terör örgütüyle işbirliği yapan, ona destek veren ülkelere bizim güvenmemiz söz konusu olamaz. Umarım bu açıklama bireysel bir açıklamadır. Gerçeği yansıtmaz. Zaten koalisyon adına böyle bir açıklama yapamazlar. Ve böyle bir adım atılmaz. Aksi takdirde bölgede kaos olur.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz