Mehmet Altan’ın tahliye talebi tekrar reddedildi!..

0

Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu gazeteciler Mehmet Altan ile Şahin Alpay hakkında verdiği kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile ifade ve basın özgürlüğü haklarının ihlal edildiğine ilişkin gerekçeli kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bunun üzerine Mehmet Altan’ın tahliyesi için avukatı mahkemeye tekrar başvuruda bulundu. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Altan’ın tahliyesini bir kez daha oy çokluğuyla reddetti.

Mahkemenin kararında “Anayasa Mahkemesi bir mahkemenin kararına karşı yapılan bireysel başvurularda temel hakkın ihlal edilip edilmediği ve bu ihlalin nasıl ortadan kaldırılacağına dair karar vermektedir. Kanun yolunda belirtmesi gereken hususlarda Anayasa Mahkemesi’nce inceleme konusu yapılamaz. Bir bireysel başvurunun kabul edilebilirliğine karar verildikten sonra esas hakkındaki incelemenin nasıl ve ne şekilde yapılacağı 6216 sayılı kanunda, yerindelik denetiminin yapılamayacağı ve ayrıca idari eylem ve işlem niteliğinde karar verilemeyeceği, yine aynı kanunun 50/1 1. maddesinde düzenlenmiş olup söz konusu düzenlemeler mutlak emredici hükümlerdir.” denildi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz