Erdoğan: ÖSO Kurtuluş Savaşımızdaki Kuvay-i Milliye güçleri gibi bir sivil oluşumdur

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu. Bölgeyi teröristlerden temizlemeye yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nın başlatıldığını hatırlatan Erdoğan, “Reis bizi Afrin’e götür” sloganları üzerine “Kararı verdiğimizde önce ben sonra hep birlikte gideceğiz.” dedi.

“Bu ülkenin ekmeğini yiyen, bu ülkenin havassını soluyan bir güruh var ki onların ihanetinden çok mustaribiz.” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Yaptıklarıyla ana hıyanet partisine dönüşen ve bu partinin başında zat ve ekibi var. Bu anamuhalefet partisi ve başındaki zatı gündemimize almayalım diyorum ama öyle bir şeyler yapıyorlar ki; bunun vebal olduğunu görüyorum. Türkiye’de adı ana muhalefet partisi olan ama yaptıkları ile ana hıyanet partisine dönüşen partinin başındaki zevat ve onun ekibi var. Ben gerçek CHP’lilerin bizimle aynı hissiyata sahip olduğuna inanıyorum. Türkiye’nin savunma sanayiinde geldiği yeri küçümseyen sözler sarf ediyorlar.

Her gün televizyonlarda sabahtan akşama kadar yayınlanan Zeytin Dalı operasyonunu da mı bu adam izlemiyor. Askerlerimizin ellerindeki yerli silahları da mı görmüyor? Toplarımızın sesini de mi duymuyor? Çok namlulu roket atarlarımızın görüntüsünden de mi etkilenmiyor. Silahlı İHA’larımızdan da mı heyecan duymuyor. ‘Sen bir delikli tüfek yapamazsan, nasıl savaşacaksın’ diyor. Gaflete bak ya, zavallılığa bak. Onlar sizin ecdadınızız veya sizinkilerin zamanına ait olan bir süreçti. Türk malı zırhlı araçlarımız da mı bu zata bir şey ifade etmiyor.

Ülkemiz şu an 6 milyar dolarlık üretim ve 2 milyar dolarlık ihracat kapasitesinde bulunan bir savunma sanayisine sahiptir. Savunma sanayisinde önceliğimiz her tür savunma sanayi ihtiyacımızı ülkemizde geliştirmek ve üretmektir.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), kendi vatanlarını korumak için bir araya gelip organize olmuş bizim de desteklediğimiz tıpkı Kurtuluş Savaşımızdaki Kuvay-i Milliye güçleri gibi bir sivil oluşumdur.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz