Dışişleri Bakanlığı’ndan Yunanistan’a tepki.. Terör örgütlerini kollayan yaklaşıma yeni bir örnek

0

Dışişleri Bakanlığı, Memet Doğan’a ilişkin iade talebinin Yunanistan Atina Temyiz Mahkemesi tarafından reddedilmesine tepki gösterdi.

Açıklamada, “28 Kasım 2017 tarihinde Atina’da düzenlenen operasyonla yakalanan DHKP/C mensubu Memet Doğan’a ilişkin iade talebimizin Atina Temyiz Mahkemesi tarafından reddedilmesi büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Yunan mahkemelerinin terör örgütlerini kollayan yaklaşımına yeni bir örnek olan bu kararı, Yunanistan’ın terörle mücadele konusunda uluslararası sorumluluğuyla bağdaşmadığı gibi, iyi komşuluk ilişkilerine de yakışmamaktadır. Bundan sonraki süreçte Yunan yargısının siyasi baskılardan uzak, hukuka uygun ve adil kararlar vermesini bekliyoruz.” denildi.

Sivil halkın zarar görmemesi için gereken her türlü tedbir alınmaktadır

Zeytin Dalı Harekatı’nda sivillerin hedef alındığı yönünde son zamanda yabancı medya organlarında çıkan asılsız iddialar hakkındaki soruya ise Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, şöyle cevap verdi:

“Son zamanlarda yabancı medya organlarında Zeytin Dalı Harekatı’nda sivillerin hedef alındığı ve sivil kayıpların meydana geldiği yönünde kara propaganda niteliğinde, gerçekle ilgisi olmayan haberlerin yer aldığı görülmektedir. Harekatın planlama ve icrasında, Afrin bölgesinde konuşlanan terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ unsurları ile bu unsurlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereç hedef alınmakta olup, sivil halkın zarar görmemesi için gereken her türlü tedbir alınmaktadır.

Esasen PKK/KCK/PYD-YPG, sivilleri canlı kalkan olarak kullanmakta, bölgeden ayrılmalarına izin vermemekte, çocukları bile zorla silah altına alarak çatışma alanına sürmekte ve DEAŞ mensuplarını da kendi saflarında çatışmaya zorlamaktadır.

Terör örgütü, harekat sırasında etkisiz hale getirilen teröristleri masum siviller gibi gösterme gayreti içindedir. Aynı terör örgütü, harekâtın başlangıcından itibaren Hatay ve Kilis illerimize birçok roket saldırısı düzenleyerek bugüne kadar 5 vatandaşımızın ölümüne, çok sayıda vatandaşımızın yaralanmasına sebep olmuştur.

İddiaların aksine, Türk Silahlı Kuvvetlerince uluslararası hukuk ve anlaşmalar tarafından yasaklanmış mühimmat hiçbir şekilde kullanılmamaktadır. Ayrıca, harekatın başlangıcından itibaren, harekat alanında bulunan dini ve kültürel yapılar, tarihi eserler ve arkeolojik kalıntılar ile kamu yararına faaliyet gösteren tesisler de kesinlikle hedef alınmamıştır.

Terör örgütü ve yandaşları tarafından yapılan kara propagandaya kesinlikle itibar edilmemesi gerekmektedir. Türkiye Fırat Kalkanı Harekatı’nda bölgeyi terörist DEAŞ’dan temizlerken sivillere karşı nasıl dikkatli davrandıysa, Zeytin Dalı operasyonuyla Afrin’i terörist PYD/YPG’den temizlerken de sivillere karşı aynı hassasiyeti göstermektedir. Hedef DEAŞ’ken sivillerle ilgili herhangibir iddiada bulunmayanların, hedef PYD/YPG olunca bu tür iftiralara başvurması manidardır.”

 

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz