Adalet Bakanlığı’ndan şehit Musa Özalkan hakkında haciz talebinde bulunan avukat için suç duyurusu..

0

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nın ilk şehidi Musa Özalkan, 2009 yılında karıştığı trafik kazasından dolayı 109 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu.

Avukat, Şehit Özalkan’ın emekli ikramiyesine ve aracına haciz konulmasını talep etti. Adalet Bakanlığı da avukat hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bakanlığın konuya ilişkin açıklaması şöyle: “Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında şehit olan Musa Özalkan hakkında haciz işlemi başlatıldığına yönelik yer alan haberlerin ardından gerekli inceleme ve araştırmalar yapılmıştır.

Bu kapsamda, şehit olduğunu bildiği halde Özalkan’ın şehit düşmesinden bir gün sonra emekli ikramiye alacağı ve araç üzerine haciz konulmasını talep eden Yozgat Barosuna kayıtlı Avukat Emine Gün hakkında İcra ve İflas Kanunu’nun 53 ve 82/9. maddeleri uyarınca Adalet Bakanlığı tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, haciz işlemiyle ilgili icra müdürlüğü personeli hakkında da inceleme başlatılmıştır.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz