Başbakan Yıldırım’dan Yunanistan açıklaması.. Gerginliklerden uzak kalınması iki ülke ilişkileri açısından daha hayırlı

0

Başbakan Binali Yıldırım, Belarus’a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda konuştu. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la yaptığı telefon görüşmesini değerlendiren Yıldırım, şunları söyledi:

“Gerginliklerden uzak kalınmasının iki ülke ilişkileri açısından daha hayırlı olacağını kendisine açık sözlülükle ifade ettik. Son günlerde Kardak kayalıklarıyla başlayan bu gerilimde bazı ihlaller olmuş ve buna karşılık verilmiştir. Bundan sonrasının daha sakin, karşılıklı anlayış içerisinde ve sürekli iletişim hattının açık olmasıyla, siyasi ve diplomatik alanda çözülmesi yönünde bir mutabakata vardık.

Ege Denizi Yunanistan’la aramızda dostluk denizi olmalıdır. Ege’de zaman zaman baş gösteren gerilimler yeni değil. Her türlü sorunu konuşarak çözebiliriz. Bunları kendilerine açıkladık. Bir ihlal varsa karşı taraflı olur. Dolayısıyla karşılıklı dikkatli olmak gerekiyor.

Zannediyorum mayıs ayında bir NATO Genelkurmay Başkanları Toplantısı olacak. Bu çerçevede iki ülkenin Genelkurmay Başkanları da bir araya gelip sahadaki bu yaşanan sorunların daha da tırmanmaması için gerekli tedbirleri karşılıklı görüşmüş olacaktır.”

Helikopterin düşürüldüğüne yönelik herhangi bir delil, belirti yok

ATAK helikopterinin düşmesiyle ilgili ise Yıldırım, “Helikopterin düşürüldüğüne yönelik herhangi bir delil, belirti yok. Fakat bütün ihtimalleri gözardı etmeden bir kaza kırım heyeti oluşturuldu Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde. Bu çalışma halihazırda devam ediyor, henüz tamamlanmış değil.” diye konuştu.

Cumhur İttifakı

MHP ile yapılması planlanan Cumhur İttifakı’ya ilgili de Yıldırım, şöyle konuştu: Bu konuda her iki partinin görevlendirilen heyeti çalışmalarını tamamladı. Parti liderleri tarafından son şekli verilecek ve böylece mutabakat metni kamuoyuyla paylaşılmış olacak.

Esas itibarıyla mutabakat konusunda bir ihtilaf söz konusu değil. MHP, AK Parti adayına destek olacağını, Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığına destek vereceklerine yönelik açıklamasını da kamuoyu ile paylaşmıştır.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz