Erdoğan: Kötü komşu ev sahibi yapar.. İnsansız tankları da üretir hale gelmemiz lazım

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Kalkınma Planı Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Hareketine değinen Erdoğan, şunları söyledi:

“Hani şu anda Afrin’de zırhlı taşıyıcılarımız var ya nerdeyse bunların tamamına yakını bizim, yerli. Artık bizim silahlı insansız araçlarımız var ya; yıllarca biz stratejik ortağımızdan bunları istedik; aldığımız cevap şuydu: Kongre müsaade etmiyor. Tamam da siz bunu başkalarına veriyorsunuz; ben senin stratejik ortağın değil miyim? Biz NATO’da beraber değil miyiz, niye bize vermiyorsun? Şartları zorluyoruz vermiyor, olsa olsa biz size belli sürelerle bunu kiralayalım. Hani bizde bir söz var ya ‘Kötü komşu ev sahibi yapar.’ Bu kötü komşular bizi en sonunda silahsız ve silahlı İHA sahibi yaptılar.

Bu aracı üreten dostlarımıza, arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu olay sıradan bir olay değil. Eğer şuanda bunu kendimiz üretiyor olmasaydık bir tane İHA’mız düşse düşünürdük ama şimdi ulan düşürürseniz düşürün be. Düşürürseniz düşürün ikincisi de var, üçüncüsü de var, dördüncüsü de var gelin.

Geçen bir helikopterimiz düştü, tabi yandık yakıldık; niye üzüldük iki pilotumuz gitti. Ama hemen oradaki bu sistemlerin sorumlusu olan arkadaşımızın söylediği şu; İHA’da insan yok ki düşerse düşer. Biz niye bazı şartlarda da onları uçurmuyoruz. Onları uçuralım vursunlar o düşsün, ama hiç olmazsa benim pilotum şehit olmaz. Şimdi biz buraya geldik, bunu daha ileriye taşıyacağız. Tank yakabilirler ama içinde 5 şehidim. Ama şimdi öyle bir yere gelmemiz lazım ki biz insansız tankları da üretir hale gelmemiz lazım ve bunu da yapacağız. O tür şeyleri düşünmeyeceğiz. Birçok silahlarımızı üretir haldeyiz.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz