Erdoğan “Süleyman Soylu istifa edecek” iddialarına cevap verdi.. Ahlaksız troller vasıtasıyla yapılanlar bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir’e hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda konuştu. Salih Müslüm’ün iadesiyle ilgili konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“Konuyla ilgili olarak gerek Dışişleri gerek Adalet Bakanımız yakın bir takipte. Konuyu bir defa adım adım izliyorlar ve malum konunun İnterpol ayağı var. Oradan istenmesi ayağı var. Bütün bu çalışmaları Dışişleri Bakanımız ve Adalet Bakanımız takip ediyorlar. Orayla da görüşmeleri yapmak suretiyle yanlışa düşülmemesi noktasında adımlar atılıyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu’nun (BMGK) 2401 sayılı kararı, ki Suriye’deki Doğu Guta’yı kapsayan ateşkesle alakalı süreç, maalesef buradan karar çıktı, çıkmasına rağmen orada ateşkes uygulanmıyor. Süreç acımasız bir şekilde devam ediyor. Biz aylar öncesinden başta sayın Putin olmak üzere sayın Ruhani’ye, çocuk yaşlı bize verin, tedavilerini yapalım dememize rağmen bunlar bize verilmedi. Rejime teslim edildiler. Bunların akıbeti meçhul. Macron ile yaptığım görüşmede etraflıca inceledik, hassasiyetini gördüm. Rahatsızlığını anlamış bulunuyorum.

İçişleri Bakanımızın istifası vesaire asla söz konusu değil 

Bu söylenenler veya bu biraz belki ifadem ağır olacak ama ahlaksız troller vasıtasıyla yapılanlar bizleri rahatsız etmektedir. İçişleri Bakanımızın konuşmasında belli bir yerinde bir duygusallık olabilir ama ben de kendisi ile dün görüştüm, böyle bu trollerin yapmış olduğu açıklamalardaki bu tür kabine vesaire bunlarla alakalı hiçbir şey söz konusu değil. İstifası vesaire asla söz konusu değil. Bu trol ahlaksızlıkları ülkemizin kendi içindeki birlikteliğini bozmaya yönelik atılan adımlardır.”

Torunum bana iyi ki doğdun dede dedi..

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 64. yaşını kutladı. Danışmanına “Pastayı sen mi aldın, gazeteciler mi aldı?” diye soran Erdoğan, “Gazeteciler aldı.” cevabını duyunca “O zaman iki kere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“64 yaşında nasıl hissediyorsunuz?” diye sorulması üzerine Erdoğan, “Sen nasıl görüyorsun?” karşılığını verdi. Gazetecinin “Genç ve sağlıklı.” demesi üzerine Erdoğan, “Aynen öyle; vatana millete hizmet için yolumuza devam ediyoruz. Bak şu an dört ülkeye seyahat ediyoruz.” dedi.

Erdoğan, “Sizlerle birlikte inşallah daha nice yıllara diliyorum. Sizlerle uzun yıllardır gerek başbakanlığım gerek Cumhurbaşkanlığım döneminde birlikte olduk. Bundan sonra da sonra da nice yıllara diyor besmeleyle pastamızı keselim. Torunum bu sabah bana ‘İyi ki doğdun dede’ dedi. Demek ki dede olmuşuz.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beylerbeyi Sarayı’nda sanatçıları kabul etti. Orhan Gencebay, Ajda Pekkan, İbrahim Tatlıses, Yavuz Bingöl, Hülya Koçyiğit, Cengiz Kurtoğlu, Hasan Kaçan, Cemal Hünal, Kadir Çöpdemir, Sibel Can, Serdar Gökhan, Burak Hakkı, Demet Tuncer, yapımcı ve senarist Mehmet Bozdağ ile Osman Soykut’un da aralarında bulunduğu sanatçılar, Zeytin Dalı Harekatı ve terörle mücadelede görev alan güvenlik güçlerine verdikleri desteği ifade ettiler. Sanatçılar, Erdoğan’ın doğum gününü de kutladı.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz