Putin: Erdoğan’ın yardımıyla Doğu Guta’dan sivil tahliye ettik

0

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ile görüştü. Sputnik’in Reuters’tan aktardığına göre Putin, Rusya’nın Şam’ın dışındaki Doğu Guta bölgesinden oldukça büyük bir grup sivili tahliye etmeyi başardığını, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tahliye anlaşmasına varılmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Putin, şunları söyledi: “Daha önce bunu Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebiyle ve kendisiyle sağladığımız mutabakatla gerçekleştirdik. Oradan oldukça büyük bir grubu tahliye etmeyi başardık. Ancak ikinci grubu tahliye etmeyi başaramadık, zira militanlar buna izin vermedi. Bilindiği üzere, en azından Rusya’da gayet iyi biliyoruz ki, havan mermileri Rusya Büyükelçiliği’nin ve Rus ticari temsilciliğinin bulunduğu alanlara dahi isabet ediyor. Buna sonsuza dek tahammül mü edeceğiz? Elbette hayır!

Doğu Guta ve Suriye’nin genelindeki durumu normale döndürmek için hep birlikte adım atarsak başarılı oluruz. Ancak süreci sürüncemede bırakıp bazı taktik ve siyasi avantajlar elde etme çabası olursa, pek fazla olumlu sonuç elde edilemez. Suriye’de zor bir durum söz konusu. Çözüm, çatışan taraflara, onların çözüm elde etme, Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve birliğini koruma isteklerine bağlı. Rusya, bölge ülkeleri de dahil olmak üzere taraflar arasında siyasi diyalog kurmaya çaba gösterecek.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz