HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Bizim de ittifakımız var ancak seçim ittifakı değil

1

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’da düzenlenen 8 Mart Mitingine katıldı. “Biz bu ülkede en fazla mağdur olanlarız. En fazla acı çekenleriz. En fazla gözyaşı dökenleriz. Ancak şunu da biliyoruz; AKP hükümetinin kadınlara yaklaşımı karşısında her zaman ön saflarda mücadele edeceğiz.” diyen Buldan, şunları söyledi:

“Kadınların özgürlük eşitlik mücadelesi yüz yıllardır devam eden bir mücadeledir. Bugün geldiğimiz noktada kadın özgürlük mücadelesine karşı yürütülen şiddet zihniyeti kadınların birliği ile yıkılacaktır. Bizler artık annelerimizin ağlamasını istemiyoruz. Gencecik fidanlarımızı toprağın altına vermek istemiyoruz. Aydınlık yarınlarımız için mücadelemizi her daim sürdüreceğiz.

AKP hükümetinin zihniyetine sesleniyoruz. Sizler Afrin’e giderken Türkiye’yi korumak adına gittik diyorsunuz. Ancak bir tane çocuğu bile koruyamayacak durumdasınız. Kadınlara yönelik taciz ve tecavüzü önleyemeyecek kadar basiretsiz bir hükümetsiniz. Biz çocuklarımızı Afrin’de hayatlarını kaybetsinler diye, sizin savaşlarınızda hayatlarını kaybetsinler diye doğurmuyoruz. Bizler kapımıza gelen her cenazeden rahatsızız. Ama siz bu ülkeyi ağlayan anneler ülkesi yaptınız. Bu ülkeyi tabutlara sarılan çocuklar ülkesi yaptınız. Ama kadınların iradesi sizin savaş politikanızı da yıkacak.

Bugünlerde herkes birileriyle ittifak peşinde. Bugün buradan sizlerle birlikte yapacağımız ittifakı da açıklıyoruz. AKP – MHP’nin cumhur ittifakına da gönderme yapıyoruz. Bizim de ittifakımız var ancak bizim ittifakımız seçim ittifakı değil. Seçimden sonra da devam edecek bir ittifak gerçekleştiriyoruz. Bu ittifakının adı kadın ittifakı. Bu ittifakın adı Türkü, Kürdü, Ermenisi, Lazı, Çerkeziyle birlikte; ister asker ister sivil olsun; evladı yaşamını yitiren tüm annelerin ittifakıdır. Barış ittifakıdır, kadın ittifakıdır, özgürlük ittifakıdır, kalıcı bir ittifaktır.

Bu ittifaka herkesi davet ediyoruz. Kadınlara yönelik her türlü şiddette, baskıda, yaşamını yitiren annelere, cezaevlerinde olan yoldaşlarımızın ailelerine, genç arkadaşlarımıza Türkiye’nin değişmesini isteyen her kadında çağrımızı yapıyoruz. El ele vererek yolumuzu barış yoluna çevirmek için yapıyoruz. Bunun için büyüğüz, başarılıyız. Umudumuz çok büyük çünkü biz cesaretin partisiyiz. Cesaretimizi meydanlara çıkan kadınlardan alıyoruz. İyi ki varsınız. İyi ki varsınız!”

1 Yorum

  1. Güzel bir film puanının düşük olması siyahi komşularına yapılanlardan dolayı diye tahmin ediyorum.filmde iki konu var ve geri planda anlatılan konu filmin ana konusu bence.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz