Pervin Buldan: Afrin’e girdik diyorlar ama kendi sınırları içinde kadını koruyamıyorlar

0

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü hatırlatan Buldan, şunları söyledi:

“Sokağa çıkma yasakları ilan edilirken kadınlarımızın bedeni teşhir edildi. Özellikle Cizre’de bir kız çocuğunun bedeninin bir ay boyunca buzdolabında bekletilmesini unutabilir miyiz? Bir ananın mezarı topraktan çıkarılıp Dersim’e gömüldü. Bu hangi kitapta yazar? Ancak bunlar bize bunu da reva gördüler.

Erdoğan yaptığı konuşmada cennet annelerin ayakları altındadır dedi. Siz Berkin Elvan’ın annesini kendi mitinginizde yuhalatmadınız mı? Siz Berkin’in annesine bu zorbalığı reva görürken kendi annenizin ayağını öpebilirsiniz ancak biz zulüm gören bütün annelerin ayaklarından öpüyoruz.

Kadını esir haline getirip ardından tüm toplumu esaret altına almaya çalışanlara şunu söylüyoruz: Kadınlar sizin erkek egemen sisteminize biat etmeyecekler, diz çökmeyecekler! Siz 78 yaşındaki Sîsê Ana’nın neyinden korkuyorsunuz? Cezaevinde rehin tuttuğunuz bu kadının barış mücadelesinde boğulacaksınız.

Geçen hafta Ahmet Yıldırım ile İbrahim Ayhan’ın milletvekillikleri düşürüldü. Peki soruyoruz; Muş’ta Ahmet Yıldırım’a Urfa’da İbrahim Ayhan’a oy veren insanları ne yapacaksınız? Bize bölücü derken, HDP’ye oy veren 6 milyon insanın iradesini yok sayıyorsunuz!

Afrin savaşı başladığından bu yana Türkiye’de kadın cinayetleri de giderek artıyor. Sadece Şubat ayında 48 kadın öldürüldü. Afrin’e girdik diyorlar ama kendi sınırları içinde bir kız çocuğunu, tehdit altındaki bir kadını koruyamıyorlar. Şimdi de çıkmışlar biz Afrin’i Afrinlilere teslim edeceğiz diyorlar. Afrin zaten Afrinlilerindir çıkın oradan.

Sizin oraya gitmenizin ne anlamı var? Afrin’den Türkiye’ye bir taş bile atılmazken buna neden seyirci kalıyorsunuz? Bu savaşlarda yaşamını yitiren her bir insanımızın vebali, o annelerin yüreklerindeki acı, gözlerindeki yaşlar bir gün sizlerden hesap soracak. Hem sivil hem askerler için söylüyoruz. Biz çocuklarımızı sizin savaşınızda ölsün diye dünyaya getirmiyoruz. Biz buradan bir kez daha Birleşmiş Milletleri’n ateşkes kararına Türkiye’nin uyması gerektiğini yineliyoruz. Bu kirli savaşı durduracak olan yine biz kadınlarız. Bizlerin savaşlarda ölecek çocukları yok artık.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz