Erdoğan: Biz dinde reform aramıyoruz.. İsyanımız işte bu hadsizlikleredir

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Siyaset Akademisi’nin açılışında konuştu. “Dinimiz İslam ve kitabımız Kur’an-ı Kerim, Rabbimizin emri gereği kıyamete kadar caridir.” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Değişimi inkar etmek, kafasını kuma gömen deve kuşu misali kendi kendini kandırmak demektir. Elbette asla değişmeyen ve değişmeyecek olan kurallar da ilkeler de vardır. Mesela İslam’ın son din olduğu asla değişmeyecek bir hakikattir. Bununla kimse oynayamaz.

Hiç kimsenin böyle bir kafa karışıklığı yaratmaya dinimizi karikatürize etmeye hakkı yoktur. Bizim isyanımız işte bu hadsizlikleredir. Biz dinde reform aramıyoruz ama önüne gelen böyle çıkıp da kadınlarla ilgili genç yaşlı bunlarla ilgili ileri geri bu tür şeyleri konuşmaların İslam’a getirdiği lekeyi görmemezlikten gelemeyiz.

İslam’ı değişime kapalı bir din gibi göstermeye çalışan zihniyet ile İslam’la uzaktan yakından alakası olmayan zihniyet aynı gayeye hizmet etmektedir. Her iki yanlışın önüne geçme için Türkiye’de din eğitiminin sağlıklı bir temelde yaygınlaştırılmasına ihtiyaç vardır. İşe bizim Diyanetimiz Din İşleri Yüksek Kurulumuz; bunlar meydanı bu Fetö gibi alçaklara bıraktılar bu duruma geldi.

Dünkü yaptığım konuşmadan sonra birileri konuşmaya başladı. Siz bu fakiri korkutamayacaksınız hak ne ise ben onu söylemeye devam edeceğim. Kitabımızın İslam’ın hükümlerini sağa sola evirip çevirmeye hakkınız yok. Bu tür gözlüklerle bakara dinimize fatura kestirmeye hakkınız yok.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz