Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bozkurt işareti.. Ey NATO neredesin?.. Hadi bakalım Suriye’ye gel; niye gelmiyorsun?

1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Mersin İl Kongresi’nde konuştu. “Tek millet, tek bayrak , tek devlet, tek vatan.” diyen Erdoğan, ‘bozkurt’ işareti yaptı; sonra ise ‘rabia’ işareti.

Etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 213 olduğunu, 900 kilometreye varan alanın teröristlerden temizlendiğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi: “Türkiye, tarihinde sömürge ayıbı olmayan, işgal lekesi bulunmayan tek ülke. Bana isim verdirtmesinler. Biz bu işgal güçlerini çok iyi biliriz, bunları çok iyi tanırız. Biz sadece hem kendimiz hem de dostlarımız için güvenli ve müreffeh bir gelecek istiyoruz.

Sefer görev emri geldiği zaman önce ben sonra hep beraber gideceğiz. Çünkü biz şehadete inanıyoruz. Bizim Suriye’de tek amacımız var; o da terör örgütünü sınırlarımız boyunca söküp atmak. Türkiye tarihinde işgal lekesi bulunmayan tek ülkedir. Eğer biz teröristler ve Suriye’deki kimi ülkeler gibi vicdanımızı ve ahlakımızı rafa kaldırmış olsaydık; Afrin’i ele geçirmek üç günlük işti.

Terör örgütünün ve onu destekleyenlerin Suriye’de neyi amaçladıklarını çok iyi biliyoruz. Onun için de onların üzerine üzerine gidiyoruz. Ama kimse bize yanlış bakmasın. Eğer bize yanlış bakarlarsa o zaman iki parmağımız bunların iki gözünde olur.

Ey NATO neredesin? Bu kadar mücadele veriyoruz. Türkiye NATO’nun üyesi değil mi? Neredesin? Afganistan’da hemen NATO üyesi ülkeleri oraya davet ettin, peki Suriye’de? Suriye’de NATO üyesi olan ülkeler. Aslında kudretleri yetse kalkacaklar onlar açık net karşımıza dikilecekler fakat Türkiye’nin dik durduğunu görünce buna cüret edemiyorlar. Ama bizim isteğimiz şuydu, Afganistan’a çağırdın geldik, Somali’ye çağırdın geldik, Balkanlara çağırdın geldik, şimdi de ben çağırıyorum, hadi bakalım Suriye’ye gel. Niye gelmiyorsun?

Kendi ülkelerinin pasaportuyla ülkemize gelip buradan başka yerlere gidenlerin hesabını bizden sormaya kalkanlar, şimdi PYD ve YPG’ye katılmak için gelenler konusunda da aynısını yapıyorlar. Suriye’den giden tabutların üzerindeki o paçavralar, terörle mücadele konusundaki riyakarlığın canlı birer ispatıdır. Daha da ötesi her ne kadar en tepelerindeki yöneticiler bizimle konuştuklarında aksini söylüyor olsa da diğer her seviyede alenen ve resmen terör örgütünün yanında yer alan devletler var.”

1 Yorum

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz