Meral Akşener: Tillerson geldi, şeker fabrikalarını ortadan kaldırdılar

0

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Konya İl Başkanlığı açılış töreninde konuştu. “İYİ Parti, OHAL şartlarında kurulmuş bir cesurlar hareketidir.” diyen Akşener, şunları söyledi:

“Dış politikada konuşulmaya konuşulmaya hata yapılıyor. Mehmetçik yapılan yanlışları düzeltiyor. Afrin geç kalmış bir hamledir. Menbiç ve Fırat’ın doğusu Türkiye’nin bekası için önemlidir. Eğer sizi ve bizi dinliyorlar olsalardı, bugün Türkiye’nin Güney sınırlarında PKK olmazdı.

Hadi yüreğiniz yetiyorsa şeker fabrikalarının önünde İYİ Partililer olacak. Ya halka vereceksiniz ya da satamayacaksınız. Cenab-ı Hak neyi nasip ediyorsa başımız gözümüz üstünüze. Sizin avukatlığınızı yapmak görevimdir, Cenab-ı Hak biliyor. Son nefesime kadar koşturacağım.

Bizim çiftçimizin üretime engel olma sebebi, pahalı üretiyorlar. Sen mazotu 1 buçuk liraya verdin de çiftçi pahalı mı üretti. Gübreyi ucuza verdin de çifti pahalıya mı üretti? Nişasta bazlı şeker Fransa ve Almanya’da 0,80’lerde. Türkiye’de yüzde 15. Bilim adamları ne diyor? Kanser, obezlik, kısırlık artıyor.

Hem diyeceksiniz 3 çocuk, hem milletin zürriyetine göz dikiyoruz. Amerika’ya eyyyt diyorlar. Posta koyulacaksa Amerika’ya, en iyi biz koyarız. Git Küreciği kapat. Hadi kendini rezil ediyorsun, bizi niye rezil ediyorsun? Türk milletinin itibarını niye düşürüyorsun? Bunu engelleyeceğiz.

Ya doğru düzgün tavır koyacaksın, ya da ben mecburum, bana yardımcı olun diyeceksin. Gereğini yapacağız. Tillerson geldi, oradan çıkan kararla şeker fabrikalarını ortadan kaldırdılar. Cargiill’e sattılar. Hem şeker üretimini, hem de çiftçinin pancar üretimini hem de hayvan üretimini bitiriyorlar. Bunun takipçisi olacağız.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz