Erdoğan: Ey Avrupa Parlamentosu, siz bu millete ne zamandan beri akıl vermeye başladınız?

0

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit düşen Piyade Teğmen Muhammed Kır (25), son yolculuğuna uğurlandı. Kars Kapı Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şehit Kır için Erzurum’da düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Cenaze namazı sonrası konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sevgili Peygamberimize en yakın olan bir makama uğurlayacağımız sevgili Muhammedimiz’e öncelikle bu şehadet makamında inşallah başta ailesi olmak üzere tüm milletimize sabırlar diliyorum. Onlar sevgili Peygamberimize ve Peygamberlere en yakın makamda muamele görecekler. Düşünmesi gereken biziz.

Akif merhumun ifade ettiği gibi; ‘Ey şehid oğlu şehit istemem benden makber, sana âgûşunu açmış duruyor peygamber.’ İnşallah komşu olacaklar. Şehitlerimiz büyük bir mücadeleyi dinimiz, özellikle vatan millet ezanımız için verdiler veriyorlar. Şu anda Muhammedimiz bizi dinliyor. Zira Rabbimiz malum ayeti kerimesinde şöyle buyuruyur; ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar dirilirdir, siz bilemezsiniz.’ Dolayısıyla Muhammedimiz, aslında ismini Mehmetçik Osmanlı Muhammed’i kullanmamış. Olur ya ona uymayan bir şey yapabilir inceltmiş Mehmed’e hatta, Mehemmet demiş. Sonra Mehmet demiş ordumuzun mensuplarına küçük Muhammet anlamına Mehmetçik demiş.

İslam dünyasında böyle bir başka asker yok ama bizim Mehmetçiklerimiz var. Rabbim rahmetiyle inşallah tecelli etsin. Rabbim bizlere de bu makamı lütfetsin diyorum. Ruhi için, şehitlerimiz için şu anda terör mücadelesinde olsun özellikle de Afrin ve savaşında rabbim bizlere fethini yakın kılsın diyorum. Çünkü müjdesi var. İnşallan bu mücadelede bize yaklaşıyor diye düşünüyorum.”

O aklı kendinize saklayın

AK Parti Erzurum İl Kongresi öncesi vatandaşlara hitap eden Erdoğan, şehitler tepesini boş bırakmayacaklarını ve Afrin’de de sona doğru gelindiğini ifade etti. “Birileri Avrupa Parlamentosu’ndan meydan okuyor.” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Askerlerinizi çekin ordan diyorlar. Bu doğru değil diyorlar. Ey Avrupa Parlamentosu, siz bu millete ne zamandan beri akıl vermeye başladınız? O aklı kendinize saklayın. 3,5 milyon Suriyeli’ye 7 senedir ev sahipliği yapan biziz. Kapıları açıp gönderseydik kaçacak delik arayacaktınız, delik. Bize yalvardınız, ‘Aman kapıları açmayın’ diye. Biz insanlık yaptık ama siz insanlıktan anlamıyorsunuz ki. Şu anda da istediğiniz kararı alın, bir kulaktan girer, öbüründen çıkar. Sizin aldığınız kararların zaten kıymeti harbiyesi yok.

Afrin’de yola devam. Asla sivil insanlarla bizim işimiz yok, Suriye topraklarında bizim işimiz yok ama biz Suriye topraklarında mazlum, mağdur insanları kurtarıyoruz. O namussuzlar Afrin’den kaçmak isteyen sivillere bile nasıl zulmettiler, gördünüz değil mi, bombaları sakladıkları yeri de yakaladık mı, ininize girdik, gireceğiz. Nereye kaçarsanız kaçın kovalayacağız. Çünkü, namerte kaçmak merte kovalamak yakışır. Dadaşlar, zaten dadaşın önünde bunlar duramaz da evellallah.

Pazartesi günü 3 aylar başlıyor. Recep, Şaban ve Ramazan. Bugün aynı zamanda Muhammed Kır’ı ebedi aleme uğurladık. Bir şehidimiz. Zaten, Allahımız böyle buyurmuyor mu? Şimdi bizi Muhammed evladımız kabirden ebedi alemden takip edecek. O sevgili Peygamberimize en yakın makamda, onu da Akifimiz de teyit ediyor.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz