Erdoğan açıkladı.. Türkiye Kupası Final maçı Diyarbakır’da

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mayıs 2018 tarihindeki Türkiye Kupası Final maçının Diyarbakır’da yapılan yeni stadyumda oynanacağını söyledi.

AK Parti Diyarbakır İl Kongresi’nde konuşan Erdoğan, “Burada şampiyonluk maçı oynanacak. Son hazırlıklar bitecek. Türkiye Kupasının final karşılaşması inşallah Diyarbakır’da yapılacak.” dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu: “Diyarbakır zor günler geçirdi. Diyarbakır’a çok büyük yanlışlar yapıldı. Terör örgütlerinin cirit attığı yer haline geldi. İnsanlarımızın günlük hayatlarını zorlaştıran uygulamaları birer birer kaldırdık. Ülkemizde hangi kesimin sorunu varsa onun için çalışmak bizim boynumuzun borcudur.

Bu ülkede bölücü terör örgütü benim halkıma, benim Kürt kardeşlerime çok çektirdi ama artık çektiremeyecek, bitti bu işler. Ülkemizde sadece Kürt olduğu için haksızlığa uğrayan kim varsa Tayyip Erdoğan olarak yanında yer alır onunla birlikte mücadele ederim.

Ülkemizin birliğine beraberliği ve geleceğine yönelik saldırılara karşı Diyarbakırlı kardeşlerim canları pahasına karşı koydu. Bu ülkede bölücü terör örgütü benim Kürt kardeşlerime çok çektirdi. Ama artık çektiremez! Bitti o işler.

Sur içi gerçekten Diyarbakır’ın tarihine yakışır hale getirildi. Siz nasıl ben Kürdüm diyorsunuz. O güzelim camileri nasıl yıkıyorsunuz? Sizde vicdan yok mu bunu nasıl yaptınız? Teröristlerin özellikle hedef aldıkları Kurşunlu Cami başta olmak üzere tarihi eserlerin restorasyonları bitirildi. Diyarbakır taş evleri şehrin kimliğinde önemli yer tutuyor. Bin 500 taş evin yapımı için çalışmalara başladık, 350’sinin tamamladık.

PKK’nın gençlerinin elinde silah var, bizim gençlerimizin ellerinde bilgisayar var. Siz 2023’ün 2053’ün 2071’in gençliğisiniz. Diyarbakır belediye hizmetlerinin adını dahi unutmuştu. Onlar öldürmek biz ise yaşatmak için mücadele ediyoruz.

Kazana terör değil, hizmet oldu. Diyarbakır’a terör örgütüne rağmen 24 Katrilyonluk yatırım yapıldı. Terör örgütü sadece kardeşliğimize değil bölgenin kalkınmasına da düşman. Biz bölgemizi de Diyarbakır’ı da hizmetsiz bırakmadık.

Bugünkü olağanüstü hal, hak ve özgürlüklere en ufak bir kısıtlama getirilmemiştir ama o zamanki olağanüstü hal, halkın başının üzerinde bir kılıç gibi geziyordu.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz