HDP Sözcüsü Bilgen: Dünkü fotoğraf, Doğu Guta’da sivillere yapılana göz yumma karşılığında bir pazarlığın mı eseri?

0

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. “Bugün 4 Kasım 2016 darbesinin 500. günü. 25 HDP’li milletvekili gözaltına alınırken, hakkında fezleke olan hiçbir AKP’li ya da MHP’li vekil gözaltına alınmadı. İfade özgürlüğü suç sayılırken, zimmet suçu kabullenilmiştir.” diyen Bilgen, şunları söyledi:

“MHP’nin iktidarın arkasına sığınarak partimizle ilgili söylediği sözleri ciddiye almıyoruz. Milletvekili pazarlığı ile milletvekili sayınızı arttırabilirsiniz, ama başkanlık seçimlerinde adayınızın olmadığını söylüyorsanız, yönetme iddiasından vazgeçmişsinizdir demektir.

Gündemde çok konu var ama Afrin’le ilgili konuşmak da yasak. Konuşan herkes hemen gözaltına alınıp tutuklanıyor. Dünden beri ÖSO bayrağından söz ediliyor. Buradan sormak istiyorum; Irak Anayasasına göre resmi Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin paçavra diye anılırken, kimi siyasetçiler ve medya temsilcileri tarafından, ÖSO bayrağı ne anlama geliyor? ÖSO’nun bir ülkesi mi var; bir devleti mi var ki onunki bayrak oluyor ama Kürtlerle ilgili olan herşey paçavra muamelesi görüyor.

Acaba dünkü manzara, fotoğraf, Doğu Guta’da sivillere yapılana göz yumma karşılığında bir pazarlığın mı eseri? Dün İsrail uçakları Gazze’yi bombalarken muhafazakar medyada bir tek haberin bile olmaması, bu pazarlığın bir parçası mı? Afrin’de bundan önce büyük bir kaos, çatışma vardı; şimdi artık Afrin huzura, istikrara mı kavuşmuş olacak? Orayı kim yönetecek; Türkiye mi yoksa ÖSO mu yönetecek? Bayrağı olduğuna göre galiba ÖSO yönetecek. Yoksa Esad rejimine mi devredilecek? Eğer devredilecekse o zaman bu politikanın bütün özeti sadece Kürtler kendi kendilerini yönetmesinden mi ibaret olacak?

Eğer bu bir Kürt tahammülsüzlüğü değilse Demirci Kawa’dan ne istiyorsunuz? Demirci Kawa neyi temsil ediyor ve kimi tehdit ediyor? Bir tarihi değeri balyozlarla yıkabilirsiniz ama Ortadoğu’da Kürtler özgürce, eşitçe diğer tüm halklar gibi kendi değerlerine, kültürlerine sahip çıkarak yaşama iradesini, mücadelesini sonuna kadar sürdürecekler. Bu politika Ortadoğu’da barışı, huzuru, istikrarı sağlayacak bir politika değil. ”

Bilgen, “Uyuşturucu bağımlılığı yaşı 8’e inmiş ama Türkiye bunu konuşmuyor. Şeker fabrikaları, pek çok birikim küresel sermayeye peşkeş çekiliyor, kimse konuşmuyor.” dedi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz