Adalet Bakanı Gül’den Çiftlikbank açıklaması.. İade ve kırmızı bülten süreçleri başlatıldı

0

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çiftlikbank olayıyla ilgili iddialarına cevap verdi. “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, haftalık grup toplantısında hazin muhalefetini sürdürmüş.” diyen Gül, şunları söyledi:

“Dün bir devlet töreni havasında geçen kura merasiminden Çiftlikbank olayına kadar izan ve mizan tanımayan iddialarını dile getirmiş. Anayasanın 104. maddesine göre ‘Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder.’ Cumhurbaşkanı bir salona girdiğinde ayağa kalkmak, millete ve Cumhuriyete saygının ifadesidir. Devlet adabı ve nezaketten nasibi olmayan bunu anlayamaz.

İade işlemleri ikili işbirliği anlaşmaları yanında çok taraflı sözleşme hükümlerine ve mütekabiliyet esasına göre yürütülür. İki devlet arasında özel bir anlaşma bulunmaması, bu konuda talepte bulunulmasına da, bu talebin ilgili devlet tarafından karşılanmasına da engel değildir.

Çiftlikbank olayında, iade ve kırmızı bülten süreçleri başlatılmıştır. Konu savcılarımız ve Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Benim bir canlı yayında vatandaşlarımızı dikkatli olmaya davet etmemden sayın Kılıçdaroğlu’nun neden rahatsızlık duyduğunu ise anlamak mümkün değildir. Mağduriyetleri istismar eden siyasete karşı da lütfen uyanık olalım…”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz