Birleşmiş Milletler Gazze için toplandı..

0

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Gazze’de 15 Filistinlinin İsrail askerleri tarafından öldürülmesi sonrası Kuveyt’in talebi üzerine kapalı oturumda acil toplandı. Ortak bir açıklama konusunda anlaşmaya varılamazken; açık oturumda toplanma kararı alındı.

BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Taye-Brook Zerihoun, Gazze’deki durumun ilerleyen günlerde kötüleşebileceğini belirterek İsrail’e uluslararası insan hakları ve insani hukuk çerçevesinde sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısı yaptı.

Yazılı açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise şunları ifade etti: “Gazze’de barışçıl gösterilere katılan sivil ve savunmasız Filistinlilere yönelik İsrail saldırısını en sert biçimde kınıyoruz. Bölgede yaşanan can kayıplarını ve yaralanmaları, insanlık onurunun ayaklar altına alınmasını ve uluslararası hukukun ihlal edilmesini kabullenmek mümkün değildir.

Filistin halkına karşı giderek artan sistematik şiddet, derhal sona ermelidir. Hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dost ve kardeş Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, uluslararası toplumu göreve çağırıyoruz.”

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Görüşmede ikili ve bölgesel konular ele alındı.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz