Putin ve Ruhani Türkiye’ye geliyor..

0

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı için Türkiye’ye geliyor. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklama şöyle:

“Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin (ÜDİK) yedinci toplantısı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’in eşbaşkanlıklarında ilgili bakanların da katılımıyla, 3 Nisan 2018 tarihinde Ankara’da düzenlenecektir.

ÜDİK toplantısında Türkiye-Rusya ikili ilişkileri tüm yönleriyle kapsamlı şekilde ele alınacak, ayrıca bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunulacaktır. Ziyaret kapsamında aynı gün Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin resmi temel atma töreni de yapılacaktır.

Suriye konulu Üçlü Zirve ise Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Putin’in yanı sıra İran Cumhurbaşkanı Sayın Hasan Ruhani’nin de katılımıyla, 4 Nisan Çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirilecektir.

Zirve çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımız ve İran Cumhurbaşkanı Sayın Ruhani arasında bir ikili görüşme gerçekleştirilmesi de öngörülmektedir. Söz konusu görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası konular hakkında da fikir teatisinde bulunulacaktır.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz