Almanya’da bir araç kalabalığa daldı.. 3 ölü, 30 yaralı.. Aracı kullanan zanlı kendisini öldürdü

0

Almanya’nın Münster şehrinde bir araç kalabalığa daldı. Olay sonucu hayatını kaybedenler ve yaralananlar olduğu bildirildi. Olay sonrası polis büyük bir operasyon başlattı.

Olayın terör saldırısı olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Federal İçişleri Bakanlığı, saldırıda üç kişinin hayatını kaybettiğini, zanlının ise intihar ettiğini açıkladı.

Bir polis sözcüsü, Münster kentinin eski şehir bölümünde operasyon yapıldığını doğruladı. Polisten yapılan açıklamada, aracı kullanan zanlının kendisini öldürdüğü belirtildi.

DW Türkçe’nin aktardığına göre polis, olayda en az 30 kişinin yaralandığını açıkladı. Almanya hükümeti adına twitter hesbaından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Ulrike Demmer, “Münster’den korkunç haberler geliyor. Kalbimiz kurbanlar ve yakınlarıyla.” dedi. Demmer, olay hakkında bilgi almak isteyenlerin Münster polisinin twitter hesabını takip edebileceğini söyledi.

Olayın terör saldırısı olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak saldırının şemasını göz önünde bulunduran güvenlik güçlerinin, terör saldırısı ihtimali üzerinde durduğu ifade edildi.

Polisten yapılan açıklamada, tehlikenin geride kaldığı, kentte yeniden güvenliğin sağlandığı belirtildi. Olayın meydana geldiği Kiepenkerl bölgesinde bugün öğle saatlerinde güzel havayı fırsat bilen çok sayıda Münsterlinin bulunduğu belirtiliyor.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yer alan Münster’in nüfusu 310 bin dolayında.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz