Erdoğan: Teröristlerin ağzıyla konuşanlara ‘Cehenneme kadar yolunuz var’ diyoruz

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Siirt Kongresinde konuştu. “Yeniden bir diriliş hareketini başlattık mı?” diye soran Erdoğan, şunları söyledi:

“Yiğit düştüğü yerden kalkarmış. Bize Siirt’teki o konuşma ile ne yaptılar, cezaevinin yolunu gösterdiler. Ne yapmıştık, bir şiir okumuştuk. Bu şiir Milli Eğitim’in onayından geçmiş bir şiirdi. Bundan dolayı içeri girdik ve sonra çıktık. Partimizi kurduktan sonra 16 ay tek başımıza iktidar olduk. Bundan sonra farklı olacak değil mi? Buna hazırız. Kızınızı da üzmeyin ha, ona göre.

Bugün sizlerle şunu da konuşmak istiyorum. Diyorum ki, biz kardeşiz. Kardeşlerin arasında fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Kardeşler kardeşleri Allah için sever. O sevgiyi kimse alıp götüremez. Menfaat için severse o tehlikeli. Biz menfaat için bir kardeşlik istemiyoruz, Allah için seveceğiz.

Bizde Arap, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Boşnak, böyle bir ayrım var mı? Biz tek millet diyoruz. Size bugün buradan bir müjde veriyorum. Siirt Üniversitesi’ne şöyle 1.5-2 yıl içinde tıp fakültesini kuruyoruz. YÖK’ten geçti. Tıp konusunu Siirt’te halledeceğiz.

Zeytin Dalı Harekatı’nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4017 oldu. Kuzey Irak’ta ne oldu? Orada etkisiz hale getirilenlerin sayısı 327 oldu. Yurt içinde, Gabar’da, Cudi’de, Tunceli’de vesaire ne oldu? 154.

Karşımıza geçip teröristlerin ağzıyla konuşanlara ‘Cehenneme kadar yolunuz var’ diyoruz. Ey Batı! Doğu Guta’da katledilen, şehit edilen bu yavrulara, kadınlara, insanlara ne zaman dönüp bakacaksınız da biz size ‘Bunlar adil davranıyor’ diyeceğiz.

Bölgemizdeki insanlık trajedilerini kendi silah tüccarlarının, kendi iç siyasi hesaplarının, at pazarlığının malzemesi haline dönüştürenlere yazıklar olsun diyorum. Sizin demokrasi, insan hakları, diplomasi anlayışınıza da yazıklar olsun. Ölümüne yol açtığınız veya seyirci kaldığınız her masumun kanı sizin yüzünüze de elinize de tarihinize de geleceğinize de bulaşmıştır. Artık bu ülkelerin hiçbirinin terör örgütlerinden, terörizmden, terör eylemlerinden şikayet etmeye hakkı kalmamıştır.

Bizden önce yönetenler geçmişten hiç mi hiç ibret almadılar. Bir dönem ülkede kıyak emeklilik diye bir şey çıkardılar. Şu an ana muhalefetin başındaki zat SSK’nın genel müdürüydü. Bu zatın da katkı sunduğu bir düzenlemeyle 34-35 yaşındaki insanlara emekli olma hakkı tanıdılar. Biz 35 yaşındaki insanları emekli ettik. Bu kıyağın faturasını kim ödedi? Elbette devletiyle milletiyle biz ödedik. Halen de ödüyoruz.

Bu beceriksiz genel müdürün basiretsizliği nedeniyle soyup soğana çevrilen SSK’yı yeniden ayağa biz kaldırdık. Bunlar ölüyü bile rehin aldılar. Ana muhalefetin bizi çekmek istediği popülizm tuzağına düşmedik. İnşallah bundan sonra da küçük hesaplar peşinde koşmayacağız.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz