Kılıçdaroğlu: Fezleke hazırlayın; hazırlatmazsanız şerefsizsiniz

0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da Belediye Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Ülkenin beka sorunu olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, hakkındaki dokunulmazlığın kaldırılmasıyla ilgili fezleke konusunda şunları söyledi:

“Dönüp bana diyorlar ki devlet memuruyken maaş dışında para kazanmadın. Evet maaş dışında para kazanmadım, haram yemedim, cebimi düşünmedim, yolsuzluk yapmadım. Haram yemeyi, kul hakkı yemeği marifet sayıyorlar. Sen haram yediysen boğazında kurusun kardeşim. Ben haram yemem, yedirmem de. Onun için, CHP iktidar olursa biz malı nasıl götüreceğiz telaşındalar. CHP iktidar olursa, sen ve yandaşların malı götüremeyecek, haram yedirmeyeceğim size. Her kuruşun hesabını vereceksiniz. Biz böyle bir gelenekten, ahlaktan geliyoruz.

Oturacaksın, her türlü dümeni çevireceksin, savcılara talimat vereceksin, Kılıçdaroğlu için fezleke hazırlayın. Hazırlatmazsanız şerefsizsiniz. Sanıyorlar fezleke hazırlanacak, biz geri adım atacağız. Bir milim geri atmayacağız. Biz Kuvayı Milliyeciyiz. Biz onlar gibi değiliz. Biz, bize oy versin vermesin, her vatandaşa saygı duyarız. Onlar gibi değiliz, nankör değiliz. Bizim kitabımızda nankörlük yok. Vatandaşa hizmet, halka hizmet, hakka hizmettir. Elli sefer söyledik, kışlaya, camiye, adliyeye siyaset sokmayın diye. Şimdi her tarafta siyaset var. Adalet yok memlekette. Adalet olsa 450 kilometre niye yürüyeyim? Onlar da biliyor bu memlekette adalet yok.”

Medya rezaletine son vereceğiz

Medya rezaletine de son vereceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Öyle hanın olacak, hamamın olacak, devletten ihaleleri alacaksın, paralar toplayacaksın gazete patronu olacaksın; buna da son vereceğiz. Açık ve net söylüyorum; buna da son vereceğiz. Ya gazetecilik yapacaksın ya da oturup patronluk yapacaksın kardeşim. Devletten ihale alacağım sonra hükümetin borazanı olacağım; borazanlığa da son vereceğiz.” dedi.

Kurdaki hareketliliği de değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Dolar, Sterlin aldı başını gidiyor. Kim kazanıyor? Bankada doları olanlar kazanıyor. Düne kadar 1 liraydı, bugün 2 lira, yarın 4 lira, öbür gün 5 lira eline geçecek. Kolunu, elini bile sallamadan doları ha bire kâr elde ediyor. 15 yılda Türk Lirası’nı bu kadar itibarsız hale getiren dünyada başka bir devlet olmamıştır. Bir de diyorlar ki ‘biz yerliyiz, milliyiz’. Ne yerlisiniz, ne milli, Mevlana’nın önünde söylüyorum: Siz gayri millisiniz. Niye gayri milliler? Devletin kozmik odalarını açan kim, CHP’mi? Eğer siz devletin harem odasını, kozmik odasını terör örgütüne açıyorsanız, açık ve net siz vatan hainisinizdir. Amerika’da, İngiltere’de, Japonya’da devletin bütün sırlarını terör örgütüne teslim eden var mı?

Dolara o kadar mahkum oldular ki, tefecilere teslim oldular

Bu beyler hangi beyler biliyor musunuz? Din iman edebiyatı yapıp, akşam elinde viski kadehiyle sohbet edenlerdir. Bunların din ile millilikle yakından uzaktan ilgisi yok. Bunların tamamı gayri milli. Bankalarda döviz hesabı olanlar, kimin döviz hesabı var. Gidelim Konya’ya soralım, kaç liralık döviz hesabı var diye. Yok arkadaşlar. Bu Ankara’daki beylerin döviz hesabı var. Türkiye’deki döviz hesabı ortaya çıkmasın diye yurt dışında döviz hesabı açtırıyorlar. Biz bunları gayet iyi biliyoruz. Katar ile samimiyet nereden geliyor? Katarlı kalktı dedi ki, ‘Doğu Akdeniz’de petrolü Amerikalılarla yapacağız’ dedi. Bizim enerjiden sorumlu olan beyfendi dedi ki, ‘Ben bu Katarlı yöneticinin yaptığı açıklamaya çok üzüldüm’, dedi. Niye üzüldün? Hani sen esip gürlüyordun. Paraları orada olduğu için mi esip gürlemiyorsun?

Dolara o kadar mahkum oldular ki, tefecilere teslim oldular. Yurt dışından para gelmezse, dolar gelmezse, memleketi idare edemezler. Tefeciler de diyor ki, ‘Faizi yükseltmezsen parayı getirmeyiz’ diyor. Sarayı işgal eden zat da diyor ki, Faiz çok yüksek’ diyor. Sebebi CHP mi kardeşim? Sebebi sensin. Sen yönetiyorsun Türkiye’yi. Amerikalılar mı yönetiyor, Fransızlar mı yönetiyor Türkiye’yi, kim yönetiyor, sen yönetiyorsun. Yakayı kime kaptırdı. Uluslararası tefecilere kaptırdı. Son 15 yılda tefecilere 150 milyar dolar faiz ödediler.

OHAL’i muhalifler için uzatıyorlar

20 Temmuz darbesi oldu, OHAL ilan ettiler. Bugün karar almışlar 3 ay daha OHAL uzatacaklar. Neden OHAL’i uzatıyorlar. Ben biliyorum, muhalifler için. Aksini düşünenlerin sesini kesmek için. Çiftçinin, sanayicinin,esnafın sesini kesmek için uzatıyorlar.

Milyonlarca mağdur yarattılar. Baklavacı ayağını buldular, sanayici ayağını buldular, siyasi ayağını bulamadılar. Bir numarası sarayda oturan zattır. Neyi istedin de vermedik diyen zattır. Neyi verdin sen ya? Bunlarda din imanda yok emin olun, ellerinden gelse IŞİD gibi yere yatırıp kesecekler. IŞİD’ten ne farkı var bunun. Zamanında IŞİD’i terör örgütü de görmüyordu bunlar. Parası olan çıktı, dayısı olan çıktı, kim içerde gariban içerde, öğretmen, gazeteci, avukat içerde. Doğruyu söyleyenler içeride. Bu ülkedeki tüm namuslu insanların görevi zalimin karşısında, mazlumun yanında olmaktır. Ülkücü, sağcı solcu önemli değil. Mazlumsa yanında durmak boynumun borcudur.

Sevgili Erdoğan gözlerinden öpüyorum! Meydanı sen belirle, gelmeyen şerefsizdir. Garibanın kanı üzerinden şehitlik edebiyatı yapacaksınız. Kendi çocuklarını askere göndermeyeceksin! Sen de gönder oğlunu.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz