Bahçeli: ABD Başkanı yeni yetme ergen edasıyla twitter’dan Rusya’ya meydan okudu.. Füze saldırısı insanlık vicdanına tercüman olamaz

0

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu. ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye yönelik hava harekatını değerlendiren Bahçeli, şunları söyledi:

“7 Nisan 2018’de rejim güçlerinin Duma’da yaptığı saldırı küresel sistemi germiştir. İnsanlık vicdanı haklı olarak tepki göstermiştir. ABD ve İngiltere başta olmak üzere bir çok ülke bu saldırının Esad tarafından yapıldığını söylerken, Rusya tam tersini yaparak çalıyı dolanmayı tercih etmiştir. Suriye’de masumlar hayatını kaybederken Duma’daki saldırı küresel güçlere alet edilmiştir.

ABD Başkanı yeni yetme ergen edasıyla Twitter’dan Rusya’ya meydan okudu. ABD, Fransa ve İngiltere gibi ülkeler savaş gemilerini Doğu Akdeniz’e gönderdi. ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’de gerçekleştirdiği askeri harekat dar çerçeveli, muhataplarına mesaj odaklıydı. Üç ülkenin füze saldırısı bize göre insanlık vicdanına tercüman olamaz. Esad cezalandırılmalı ama bu uluslararası toplumun tam bir ittifakı ile sağlanmalıdır. Suriye’nin siyasi geleceğine toprak bütünlüğü içinde sadece Suriyeliler karar vermelidir.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz