Meral Akşener’den erken seçim açıklaması.. Bizim için fark etmez

0

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısına bir cevap da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi.

“Zamanında ya da erken seçim; bizim için fark etmez. Bizim için telaşlanacak bir durum yok.” diyen Akşener, şunları söyledi:

“Sayın Bahçeli’nin 26 Ağustos ile ilgili seçim talebini hep beraber duyduk. Bizim açımızdan telaşlanacak bir durum yoktur. Biz zaten ağır bir karartma uygulanan bir süreci aşa aşa bugünlere geldik. Erken seçim, zamanında seçim, şu seçim, bu seçim bizim açımızdan telaşlanacak ve problem olacak herhangi bir durum yoktur. Sarayın büyük ve küçük ortağı neye karar verecekler hep beraber göreceğiz. İYİ Parti için bu konuda bir sorun yoktur.

Türkiye’nin yeni bir iklime ihtiyacı var. Türkiye’nin bir huzur iklimine, güven iklimine ihtiyacı var. Bütün araştırmaların ortak sonucu Türkiye’nin yorgun olduğunu gösteriyor. Bezginliğin giderek arttığına vurgu yapıyor. Ekonomik kriz bekleyenler yüzde 70’i buluyor. Ne demek ekonomik kriz? Çalıştığın iş, yediğin ekmek tehlikede demek. İş, aş tehlikede olduğu için ve Türkiye bunu hissettiği için diyor ki araştırmalar; ‘Türkiye’nin yüzde 82’si geçmişi özlüyor.'”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise “Bu çağrıyı değerlendireceğiz. Ayrıca bu erken seçim çağrısı yetkili organlarda değerlendirilebilir.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz