CHP Parti Meclisi’nden Kılıçdaroğlu’na ittifak için tam yetki..

0

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Parti Meclisi’nin ittifak çalışmaları için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam yetki verdiğini açıkladı.

“Parti Meclisi’nde en geniş ittifak modelinin hayata geçirilmesi gerektiği konusunda mutabakat oluştu.” diyen Tezcan, şunları söyledi: “Siyasi ittifak görüşmelerinin yürütülmesi ve gerekli her türlü kararın alınması konusunda Kılıçdaroğlu’na oy birliğiyle tam yetki verdi. Milletvekilliği adaylığı için müracaatlar 30 Nisan başlayacak, 7 Mayıs’a kadar devam edecek.

Parti Meclisimiz isimler üzerinde sürece zarar verecek bir değerlendirme yapmaktan kaçınmaktadır. Devam eden ittifak görüşmeleri vardır. İsimler noktasında özel tartışma açılmamıştır. Parti Meclisi’nin konuya ne kadar duyarlı yaklaştığının da sevindirici bir işaretidir.

Aday saptama sürecinde, ismin bir gün önce ya da bir gün sonra saptanması kampanyanın yürütülmesiyle de ilgili bir konudur. En uygun sürede Cumhurbaşkanı adayımız açıklanacaktır.

Şu aday olmalı, şu aday olmamalı diye bu süreci rezerve eden herhangi bir görüş oluşmamıştır. Parti Meclisi’miz Genel Başkan’a sonuç alacak kombinasyonu yapma konusunda da geniş bir yetki vermiştir.”

Öte yandan CHP’de milletvekili adaylığı için başvuru ücretleri 10.000 TL, dosya ücretleri de 1.000 TL olarak belirlendi. Milletvekili adaylarının saptanmasında ‘ön seçim’ yerine milletvekili adaylarının ‘Merkez Yoklaması’ yöntemiyle belirlenmesine karar verildi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz