Kılıçdaroğlu, o ziyaret iddialarıyla ilgili konuştu.. 28 Şubat diye bağırıp ondan daha ağır bir vesayeti topluma giydirmeye çalışanlara karşı çıkacağım

0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri’de partisinin ‘İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü adaylık konusunda ziyaret ettiğine yönelik iddiaları değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Genelkurmay Başkanı ile Saray Sözcü’nün ziyaret anlamlıdır. Şimdi konuşmayacağım, daha sonra kapsamlı üzerinde duracağım. Bir kişi kendi tek adam düzenini güçlendirmek istiyorsa buna şiddetle karşı çıkacağım. 28 Şubat diye bağırıp ondan daha ağır bir vesayeti topluma giydirmeye çalışanlara karşı çıkacağım. Demokrasinin üzerindeki vesayeti kabul etmiyorum. Ali Fuat Başgil olayına bakın. Şimdi ise benzeri 2018’de yapılmak isteniyor.”

Ülkenin 5 temel sorunu bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu sorunların eğitim, dış politika, toplumsal barış, demokrasi ve ekonomi olduğunu vurguladı. “Demokrasiye karşı kumpas kuruyorlar.” diyen Kılıçdaroğlu, “Partileri acaba nasıl bir dümen çeviririz de seçime sokmayız. 15 milletvekiline giden kardeşim bu kumpası bozun dedik. Yaparız Recep Bey yaparız gözlerinden öpüyorum seni. Sen demokrasiyi bilmezsin. Demokrasinin ‘D’sinden dersini almamış.

Düne kadar birbirlerini yiyorlardı. Şimdi ‘Ey Kılıçdaroğlu’ diye bağırıyorlar. Benimle yüzleşmek istiyor o zat. Senin istediğin televizyon kanalı, istediğin gazeteciler. Gelmeyen namerttir! Neden gelmiyorsun? 20 Temmuz’da sivil darbe yapıldı dedim, kıyamet koptu. 20 Temmuz’un 12 Eylül darbesinden ne farkı var? İstediğini atıyorsun. General, gazeteci. Her yerde OHAL ilan ettiler. Rize’de Edirne’de OHAL’e ne gerek var?” diye konuştu.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz