Pervin Buldan: Türkiye tek adamdan, Erdoğan’dan çok büyüktür

0

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Van’da konuştu. “Kritik bir dönemden çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. 24 Haziran seçimleri Türkiye’nin kaderini belirleyecek.” diyen Buldan, şunları söyledi:

“AKP’nin 16 yıllık iktidarında yaşattığı zulmün, baskının her türlü şiddet politikasının artık son bulacağı bir tarihtir bu. AKP’nin 16 yıllık iktidarında başta Kürt halkı olmak üzere tüm halklara, kadınlara, gençlere zulümden ve katliamdan başka ve Türkiye toplumunun geleceğini karartmaktan başka hiçbir şey getirmediğini hepimiz biliyoruz. AKP Hükümeti’nin artık başta Kürtler olmak üzere Türkiye toplumuna vereceği bir söz artık kalmadı. 16 yıldır onları çok yakından takip ettik. Kürt halkını inkar eden, Kürt halkını imha etmeye çalışan ve Türkiye toplumunun da geleceğini karartmaya çalışan bir iktidara karşı artık Türkiye toplumunun bir arada durarak kararını vermesi gerekir. O günü 24 Haziran olarak belirledik.

Dün Başbakan ‘bizim Kürt halkıyla sorunumuz yok’ dedi. Sorununuz yoksa Afrin’e neden gittiniz? Kürt halkının kazanımlarına neden saldırdınız? Kentlerimize atadığınız kayyumlar Kürt halkının değerlerinin yazılı olduğu tabelaları neden yerlerinden söktü? Kürt halkıyla sorununuz yoksa neden kayyumlar atadınız? Kürt halkıyla sorununuz yoksa, Demirtaş’ı, Yüksekdağ’ı, Baluken’i neden cezaevinde tutuyorsunuz? Sizin Kürt halkıyla sorununuz olmayabilir, ama bizim sizinle sorunumuz var. Bugün MHP ile kol kola giren, bozkurt işaretiyle Kürt halkından oy almaya gelecek olan Erdoğan’a sesleniyoruz, bizim sizinle sorunumuz var. Kürt halkının sizinle sorunu var.

Tayyip bey dün akşam ‘sandıklardan demokrasi tokadı çıkacak’ demiş. Biz size Kürt tokadı vuracağız zaten, kuşkunuz olmasın. Bu sadece Kürdün değil, Alevi’nin, Çerkes’in, Laz’ın tokadı da olacak. Bu tokat kadınların, gençlerin tokadı da olacak. Bu tokat Serhad’ın tokadı da olacak. Bizler Cumhurbaşkanı adayımızı 4 Mayıs’ta açıklayacağız. Cumhurbaşkanı adayımızla Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu bu adaletsizliğin önüne geçmek adına, yargının, yürütmenin, yasamanın tek adam eli altında tutulduğu bir dönemde, bizim Cumhurbaşkanı adayımız demokrasi vaat edecek.

Türkiye tek adamdan büyüktür. Türkiye Erdoğan’dan çok büyüktür. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’a mahkum değildir. Türkiye AKP’ye mahkum değildir. Yeni bir şans var, yeni bir fırsat var. Bu fırsatı HDP çatısı altında siyaset yapan bileşenlerimizle, Türküyle, Kürdüyle, Ermenisiyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bu ülkeyi yeniden yaratmak, bu ülkeye barışı, demokrasiyi getirmek, özgürlükleri ve eşitliği getirmek bizlerin elinde. Yeter ki inançlı olalım, yeter ki kararlı olalım.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz