AK Parti Sözcüsü Ünal’dan bedelli askerlik açıklaması.. Gündemimizde yok

0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, NTV’de bedelli askerlik konusunda açıklama yaptı. “AK Parti’nin gündeminde bedelli askerlik olmadığını, Başbakan’ın şahsi fikrini açıkladığını belirten Ünal, şunları söyledi:

“Başbakanımıza bu konuda kişisel görüşünü sordular. Başbakanımız da ‘Benim bu konudaki düşüncem müspet’ dedi. Yani Başbakanımız, ‘Bizim gündemimizde bir düzenleme var, bizim gündemimizde bir çalışma var’ gibi bir ifade kullanmadı. ‘Kişisel olarak benim düşüncem müspet bakıyorum.’ dedi. Şu anda AK Parti’nin gündeminde bedelli ile ilgili bir düzenleme yok. Seçimden sonra artık biliyorsunuz, yeni hükümet sistemi yeni dönem.

Şimdi bize diyorlar ki ‘Sizin seçim vaadiniz ne?’ Bizim en büyük seçim vaadimiz onlarca yıldan beri Bülent Ecevit’in bu düzen değişmeli dediği o soğuk savaş yıllarına göre dizayn edilmiş idari sistem, hükümet sistemi değişiyor ve hükümet sistemiyle birlikte biz her alanı yeniden dizayn ediyor, yeniden düzenliyoruz. Dolayısıyla yeni dönemde ne olur ona yeni dönemde bakacağız.”

Abdullah Gül açıklaması..

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamaları hakkında ise Ünal, şöyle konuştu: “Her şeyden önce bunu daha önce de ifade ettim, Abdullah Gül AK Parti’nin Dışişleri Bakanlığı yapmış, Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı adayını açıklarken ‘Kardeşim Abdullah Gül’ diye bunu açıklamış ve bizim 11 Cumhurbaşkanımız. Cumhurbaşkanlığından ayrıldıktan sonraki süreçte bugün kendisine de ifade etti siyasete mesafeli durduğunu söyledi. İşte sorumluluklarının da olduğunu ifade etti. Sayın Abdullah Gül, bugün AK Partili olarak ben başlangıçtaki değerlere, ilkelere son derece bağlıyım açıklaması da yaptı. Bu süreç içerisinde aldığı tavır, pozisyon kendi kişisel sorumluluğudur. Bugün de zaten kendisi bunu açıkladı.

Bu konu üzerinde daha fazla konuşmanın ve 11. Cumhurbaşkanına ilişkin bir şeyler söylemenin bir gereğinin olmadığı, bugün zaten kendi açıklamasıyla da bunu kendisi ifade etti. Eğer Sayın Abdullah Gül bu siyasetin içerisinde bir aktör olarak bu süreçlerde yer alacak olsaydı bugün siyasetin, bu siyasetin bir parçası olarak kendisini konuşurduk. Kendisi bugün bütün bu süreçlerin içerisinde olmayacağını açıkladığı için bütün bu süreçlerin içerisinde olmayacağını açıklayan bir aktörle ilgili açıkçası bir şey söylemek de doğru olmaz.

Şimdi ne değişti de Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Abdullah Gül’le ilgili sürekli olarak birtakım ifadeler kullanıyor. Bazen Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili konuşmaktan açıkçası hicap ediyorum. Düşünün Kuzey Kore ile Güney Kore bir ay önce füzeleri ve karşılıklı füze tehditlerini konuşurken ve dünya Kuzey Kore’nin Güney Kore’yi ne zaman vuracağını beklerken bugün bir de baktık ki iki ülkenin lideri el ele görüntü verdiler. Yarın tekrar bunların birbirlerine füze tehditlerinde bulunup bulunmayacaklarını bilmiyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu nasıl bir dünyada yaşıyor ve bu dünyanın şartları dinamikleri nedir bilmiyorum ama bu dünyada yaşamadığı kesin. Zaten bir lokomotif arayışından dolayı bunlar Abdullah Gül’ü konuşuyorlar. Şimdi lider ve liderlikle tek adamı ve tek adamlığı karıştırıyorlar. Bu ülkede geçmişte güçlü bir lider olarak Adnan Menderes çıktı, ‘diktatör’, ‘tek adam’ dediler. Turgut Özal çıktı ‘diktatör’, ‘tek adam’ dediler.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz