Erdoğan: Hak ve özgürlükler bizle geldi

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik Kolları Kongresi’ne katıldı. 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde kullanılacak ‘Eroğlu Erdoğan’ çalındı.

Söz ve müziği Ceyhun Çelikten’e ait şarkı, Çelikten tarafından seslendirildi. İstiklal Marşı’nın “Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım” dörtlüğüyle başlayan şarkıda, AK Partinin önceki seçimlerde sık sık kullandığı ‘yola devam’ ile ‘yerli-milli’ temaları yer alıyor.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, şunları söyledi: “Hak ve özgürlükler bizle geldi be. Benim başörtülü bacılarım, kızlarım onların elinden üniversiteye gitme hakkını aldınız. Ama AK Parti ile üniversite kapıları onlara açıldı mı? Demokrasi diyorlar, özgürlük diyorlar, eğitim özgürlüğü diyorlar. Şu anda başörtülü olanlar her yerde çalışma hakkına sahip mi? Özgürlük bu.

Şimdi şurada başı açık başı örtülü kızlarım bir arada oluyor mu? Ne oldu? Bu ülke yıkıldı mı? Bunlar kardeş be. Biz kardeşi kardeşle barıştırdık. Şu anda işte bizim özellikle de AK Parti Gençlik Kolları’nın çatısı altındaki renk bu. Tablo bu, ayrımcılık yok. Ama onlar ayırdılar, onlar böldüler. Biz bütünleştirdik, farkımız bu.

Bakıyorsun birileri, işte ülkemizde bölücülük yaptı. Ve bunlar bir de parti kurarak tehditlerle maalesef benim Kürt kardeşlerimi sömürdüler. Çukurlar açtılar, Güneydoğu Anadolu’yu maalesef adeta atık su kanalları gibi böldüler, parçaladılar. Onlara gereken dersi verdik mi? Verdik. Cudi’de Gabar’da Tendürek’te Bestler Deresi’nde ne dedim? İnlerine gireceğiz dedim, girdik mi? Ve sonunda şu anda kaçacak delik arıyorlar mı? Bu milletin huzuruna kast edenlere biz buraları zindan ederiz.

İnşallah 24 Haziran seçimlerinde inanıyorum ki yapmış olduğunuz hazırlıklarla sandıkları patlatacaksınız. Durmak yok yola devam. Yola çıkarken böyle demiştik. 16 yıl önce böyle demiştik, şimdi yine böyle diyoruz. Sevgili gençler, farklı bir yolculuğun içindeyiz. Aşık Veysel ne diyordu, uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece. Biz de gideceğiz gündüz gece. Biz bu millete sevdalıyız, aşığız. Biz bu millete sevdamızı, aşkımızı kimseyle mukayese etmeyiz.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz