Erdoğan: Milletime ‘sen bize vermeye mecbursun’ ifadesini kullanma saygısızlığını göstermem

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni’ne katıldı. Burada konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“Bugüne kadar ekonomide attığımız her adımı sizlerle istişare ederek attık. Her platformda sizlerin görüşlerini, taleplerini dinledik, ortak aklın gereği neyse onu yapmaya gayret ettik. Reformlarımızın çoğunun altında ortak imzamız var. Ülkemize karşı, son yıllarda giderek artan tüm saldırıları da yine sizlerle birlikte göğüsledik. Çoğunluğu yurt dışı kaynaklı manipülasyonlarla Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmaya çalışanların önünü bugüne kadar hep birlikte kestik. Onlar bizi küçültmeye çalıştı, biz hep birlikte Türkiye’yi büyüttük” ifadelerine yer verdi.

Ekonomi nazik bir alan. Biz, söylentilere, dedikodulara, yalanlara, çarpıtmalara çok açık olan ekonomiye ne derece titizlikle yaklaşıyorsak, birileri de inatla ve ısrarla o derece hoyrat şekilde üzerine çullanıyor. Son günlerde, yine böyle bir hoyratlıkla karşı karşıyayız. Tamamen küresel ekonomide yaşanan dalgalanmaların yansıması olan gelişmeleri, sanki felaket habercisi gibi takdim eden bazı çevreler sizleri ve milletimizi huzursuz etmek için var güçleriyle çalışıyor. Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında ön sıralarda yer alıyor.

Biz, bugüne kadar milletimizin iradesine hep inandık, güvendik, teslim olduk. Milletimizin 24 Haziran’da tercihini yine istikrardan, güvenden, huzurdan, büyümeden yana kullanacağından en küçük bir şüphemiz yok. Hesaplarınızı seçimin yapılacağı pazara göre değil, 2023 hedeflerimize göre yapın ve yolunuza devam edin.

Türkiye’yi, sadece mevcut kaynaklarımızla istediğimiz düzeyde büyütemeyeceğimizin farkındayız. Bunun için uluslararası yatırımcıları ülkemize çekmeye, ülkemizdeki yatırımcıları da yeni yatırımlara teşvik etmeye ihtiyacımız var. Sürekli istikrar ve güven ortamına vurgu yapmamızın sebebi, yatırımcılara ülkemizin cazibesini göstermek içindir. Elimizdeki imkânları, yatırım için yer arayan sermayeyi ülkemize yönlendirmek için kullanmak mecburiyetindeyiz.

Dünyanın en büyük on ekonomisi arasına girmek için, kısa sürede iki kat daha büyümeye ihtiyacımız var. Bunu sizlerle birlikte başaracağımıza inanıyoruz. 24 Haziran seçimlerinin ardından yürürlüğe girecek yeni yönetim sistemimiz, bu bakımdan çok önemlidir. Yeni dönemde kararları daha hızlı şekilde alabileceğimiz ve daha etkin şekilde uygulayabileceğimiz araçlara sahip olacağız. Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle, piyasalara kasıtlı olarak pompalanan karamsarlık havasını, seçime kalmadan dağıtacak ve yolumuza devam edeceğiz.

Bundan önceki 12 seçim ve halk oylamasında ne olduysa o olacak

Şimdi seçimi diline dolamışlar. Bu seçimde ne mi olacak? Bundan önceki 12 seçim ve halk oylamasında ne olduysa o olacak. Milletimiz sandığa gidecek, özgür iradesiyle tercihini yapacak. Ortaya çıkan sonuca da herkes rıza gösterecek. Demokrasinin güzelliği işte budur, biz bu güzelliğe hastayız. Milletimizin de iradesine biz teslim olmuşuz. Niye? Milletimize aşığız onun için. Milletimizin 24 Haziran’da tercihini yine istikrardan, güvenden, büyümeden yana kullanacağından en küçük bir şüphe yok. Benim milletim hep istikrar, güven aradı. Ben inanıyorum 24 Haziran’da da istikrar ve güvenin teminatı kimdir onu biliyor. AK Parti.

Şunu söyleyeyim, ben ana muhalefet gibi kalkıp da ‘mecbursunuz’ demem, haşa. Milletime ‘sen bize vermeye mecbursun’ ifadesini kullanma saygısızlığını göstermem. O irade satın alınamaz. Birileri 15 kişiyi bir yere gönderebilir, biz bunları yapamayız. Bunlar geçmişte Günel Motel’lerde yapıldı, ağlaya ağlaya gittiler, güle oynaya geldiler. Garip şeyler oluyor Türkiye’de. Ben inanıyorum 24 Haziran’da benim milletim bu oyunları çevirenlerin oyununu bozacak. Böyle şey olur mu ya? Bu ülkeyi ne hallere getirmeye gayret ediyorlar. Hesaplarınızı seçimin yapılacağı pazara göre değil, 2023 hedeflerimize göre yapın ve yolunuza da böyle devam edin diyoruz.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz