HDP’den Bahçeli’ye Demirtaş tepkisi.. Madem bu kadar sevdalıydın Erdoğan yerine mafya babalarını aday yapsaydın

0

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Manisa il kongresinde konuştu. 24 Haziran’ın bu zulüm iktidarından kurtulma günü olduğunu savunan Temelli, şunları söyledi:

“İki seçime bir arada gidiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler. Bizim adayımız sadece HDP’nin adayı değil Türkiye’nin adayı. Türkiye bugün huzura, barışa, yan yana gelmeye ihtiyaç duyuyor. Bizim adayımız barışın, gençlerin, huzurun, kadınların adayı. Bizim adayımız Demirtaş, Türkiye’nin adayı. Bu mücadele bir Türkiye mücadelesi olmuştur. Ne mutlu ki bize Türkiye’nin her yerinden insanlar yan yana gelebilmiştir. Biz gidip ortak bir adayı hep birlikte bulalım diye tüm Türkiye’yi dolaştığımızda ne mutlu ki herkes bize Demirtaş’ı önerdi. HDP kendi ikbali için siyaset yapmıyor. Türkiye’nin ortak sorunlarına bir arada çözüm bulmayı hedefleyen bir parti. Tabi ki adayımız da böyle bir aday olacaktı.

Buradan Adalet Bakanı’na, tutululuk kararını vermiş mahkemeye, Anayasa Mahkemesi’ne, AİHM’e sesleniyorum. Bu hukuksuzluğa son verin. Adayımızın serbest kalmasını sağlayın. Bir ülkede bu kadar hukuksuzluk varsa her yeri OHAL’le kuşatmışsanız hiç olmazsa bu seçim döneminde bir kere olsun doğru bir iş yapın Demirtaş’ı serbest bırakın.

Türkiye’de çeşitli kampanyalar yürütülüyor Demirtaş’ın serbest kalması için. Bugün kendi bekasından başka bir şey düşünmeyen bir siyasetçi ‘100 bin imza olsa mafya babaları da serbest kalacak mı?’ demiş. Mafya bozuntularını cumhurbaşkanlığı adaylığı için mevzu bahis haline getirmiş, bizim adayımızla kıyaslıyor. Sen ağzına bizim adayımızın adını alma. Sen kendini kurtarmak için kendini AKP’ye pazarladın. Bizim adayımıza laf söyleyemezsin.

Bahçeli’nin ‘devletin bekası’ dediği kendi bekasıymış. Cezaevlerinde mafya bozuntusu arkadaşları var. ‘100 bin imza toplayıp onları da aday yapardık’ demiş. Yapsaydın, kolunu tutan mı vardı? Madem bu kadar sevdalıydın Erdoğan’ı aday yapmak yerine onları yapsaydın. Hala şansın var, milletvekili adayı yap. Niye bizimle uğraşıyorsun sen kendi işine bak. Düşüyorsun çünkü, gidiyorsun.

Bu iktidar savaş ve yolsuzluk politikalarıyla ayakta duruyor. Savaş olduğu sürece bu talan devam ediyor. Bakın barış sözcüğünü kullanmaya başladılar. Bizler barış mücadelesi verirken hiç dile getirmeyenler şimdi dile getiriyorlar ama ne barışı, vergi barışı. Vergisini zamanında ödemeyenlere af getiriyorlar. Hatta vergi kaçıranlara kredi veriyorlar. Hangi kredi? Manisa çiftçisinin Manisa halkının hak ettiği krediyi, Ziraat Bankası kredisini vergi yüzsüzlerine kredi verip televizyon aldırıyorlar, yandaş medyayı büyütüyorlar.

Ekonomi öyle bir hal almış ki içinden çıkamıyorlar. Dolar 4.30, faiz yüzde 17’lerde hala diyorlar ki bu dolar ve faizin arkasında lobi var. Hayır lobi yok sen varsın. Senin politikaların var. Bu kredileri halkın yararına değil de 3-5 yandaş müteahhidin emrine kullanırsan dolar da faiz de çıkar. Sen bu ülkenin kaynaklarını çarçur ettikçe doların faizin düşmesi mümkün değil. Bunun sebebi sensin. Yanlış kararların yanlış politikaların.

Sen o köprüleri değil barış köprülerini yapsaydın bu ülkenin önünü açardın. Biz bu ülkeye önce barış köprüsü yapacağız. Cizre’den Manisa’ya, Sur’dan Edirne’ye barış köprüleri kuracağız. Esas köprü bu. Senin yaptığın köprülerden geçen yok.”

HDP’nin baraj altında kalma gibi bir riski olmadığını belirten Temelli, “HDP bir tek barajla uğraşmıyor, HDP’nin barajını yüzde 10 üzerine çıkarma çabaları var. Bu riskler konusunda kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz. Örneğin HDP’nin barajını yukarıya çeken valiler var, polisler var, jandarmalar var, çeşitli basın kuruluşlarının yanlı haberleri var, HDP’ye karşı karalama kampanyaları var. Bütün bunları düşündüğümüzde sadece seçim yasasındaki değil onun da ötesinde HDP’ye karşı bir kuşatma bir baraj örgüsü var. Bu yüzden çağrımız bütün Türkiye halklarınadır; gelin bu kuşatmayı el birliğiyle ortadan kaldıralım.” dedi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz