Liderlerden Anneler Günü mesajı..

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere liderler 13 Mayıs Anneler Günü münasebetiyle birer mesaj yayınladı. İşte o mesajlar!..

“İlk duacımız, ilk hâmimiz, merhameti ve şefkati en çok kendilerinden gördüğümüz, sığınağımız, korunağımız olan annelerimizin, Anneler Günü’nü kutluyorum.” diyen Erdoğan, şunları ifade etti: “Anneler, dünyaya gelip ilk çığlığı attığımız andan son nefesimizi verdiğimiz zamana kadar bizler için güvenli bir liman, huzurlu evimiz, şefkatli yuvamızdır. Anne her insanın sırrıdır, sırdaşıdır, dostu, arkadaşıdır. Evlatlarının mutluluğu, geleceği için kendilerini feda eden, yemeyip yediren, gezmeyip gezdiren annelerimizin üzerimizdeki haklarını asla ödeyemeyiz.

İlk adımı atarken de, iş hayatına atılırken de arkamızda, bizi cesaretlendiren, hayata hazırlayan, iyiye yönlendirip kötülükten, kötülerden uzak tutmaya çalışan annemizi buluruz. ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ sözü doğrultusunda kendilerini baş tacı kabul ettiğimiz annelerimiz, bizler için berekettir, duadır, ilk öğretmendir. Hayatımın her safhasında olduğu gibi milletimize hizmet yolunda da annemin duasını daima yanımda hissetme bahtiyarlığıyla, annelerimizin, bizim istikbalimizin, birlik ve beraberliğimizin en önemli mimarları olduklarını vurgulamak istiyorum.

Sevgiyi, saygıyı, şefkati, anne babaya hürmeti kendine şiar edinen bir millete, hiç kimsenin zarar veremeyeceğine inanıyorum. Ömürlerini ailelerine vakfeden, her daim hürmetlerin en büyüğünü hak eden annelerimizin, Anneler Günü’nü kutluyor; ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum.”

Annelik dünyada başka hiçbir şeyle kıyaslanmayacak yüce bir duygu

Başbakan Binali Yıldırım ise şöyle konuştu: “Annelik dünyada başka hiçbir şeyle kıyaslanmayacak yüce bir duygudur. Annelerimiz, sınırsız sevginin, engin hoşgörünün, fedakârlığın, şefkatin, merhametin ve en masum duyguların sembolleridir. Varlıklarıyla hayatımıza anlam kazandıran, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, ilk öğretmenimiz ve hayat boyu yol göstericimizdir. Toplumun temeli aile, ailenin temeli de annedir. Sağlam yetişmiş insanlar ve sağlıklı ilişkiler kurabilen toplumlar güçlü annelerin terbiyesinden geçmiştir.

İyi bir insan, iyi bir toplum olmanın ilk şartı annelerin kadrini kıymetini bilmek ve onları her zaman baş tacı yapmaktır. Bizleri daima koruyup kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen ve varlığıyla hayatımıza anlam kazandıran annelerimizin haklarını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Bütün annelerimizin Anneler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum. Bu anlamlı günde evlatlarını kucaklayamamanın hüznünü yaşayan, yüreği yaralı bütün şehit annelerine milletimiz adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin ve dünyanın bütün annelerini hürmetle selamlıyorum.”

Annelerimize bu yıl vereceğimiz en büyük hediye, huzur ve barış içerisinde bir Türkiye’dir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şu ifadelere yer verdi: “Annelik, değeri hiçbir zenginlikle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygudur. Sonsuz sabrın, şefkat, merhamet ve iyiliğin sembolü olan anneler, benzersiz özverileri, sınırsız sevgileri ile her yaşta insan için en büyük güç kaynağıdır. Büyük Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın gösterdiği gibi, bir anne bir milletin kaderini değiştirebilir. Sağlam bireylerin, sağlıklı bir toplumun temelinde annelerin fedakârlığı, üstün hasletleri ve emekleri vardır. Çocuklarına dürüst yaşamayı, onurlu, iyi ve ahlaklı bir insan olmayı öğreten annelere layık olmanın yolu onları senede bir gün anmak değil, hak ettikleri sevgi ve saygıyı her daim göstermek, öğrettikleri değerleri yaşatmaktır.

Anneleri kutsal bilen halkımız yaşadığımız bu topraklara da anavatan adını vermiştir. Bizim için vatan bizi doğuran, büyüten ve bugünlere getiren bir anadır. Bir çocuğun nasıl annesine, babasına ve tüm ailesine karşı sorumluluğu varsa, bu topraklarda doğan bütün çocukların da en geniş ailemiz olan halkımıza ve vatanımıza karşı sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukların en büyüğü bu topraklarda barış içerisinde yaşamak, adaleti hâkim kılmak, bütün kardeşlerimizin iyiliği ve huzuru için çalışmaktır.

Kimliği, inanışı veya görüşü ne olursa olsun bu ülkede yaşayan herkesi kardeşi bilen bizler bu görevimizi yerine getireceğiz. Kutuplaşmadan, ötekileştirmeden ve düşmanlıktan beslenenleri bir kenara itecek, yeniden gönül köprülerini kuracak ve hep birlikte Türkiye’nin önünde biriken bütün sorunları çözeceğiz. Annelerimize bu yıl vereceğimiz en büyük hediye, huzur ve barış içerisinde bir Türkiye’dir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyor, her annenin tenceresinin kaynadığı, çocuklarının yatağa tok ve huzurla yattığı, hiçbir ananın gözünde yaş olmadığı, bir günü değil her günü mutlu bir Türkiye diliyorum.”

Yılın sadece bir gününde değil her gününde anmak hepimizin en önemli vazifesidir

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, şu mesajı paylaştı: “Türk Silahlı Kuvvetlerinin Değerli Mensupları ve Çok Kıymetli Annelerimiz; Toplumun ve aile müessesinin temel taşı olan, bizleri millet yapan kültürel değerlerimizin yaşatılmasında önemli roller üstlenen, zorluklara göğüs gererek ailesi ve çocukları için ömrünü vakfeden saygıdeğer annelerimizin Anneler Günü’nü en içten duygularla kutluyorum.

Dünyaya geldiğimiz andan itibaren bizlerden sevgisini, emeğini eksik etmeyen; iyi ve kötü günlerimizde daima yanımızda bulunan merhametli, şefkatli ve fedakâr annelerimiz en kıymetli varlıklarımızdır. Yorulmadan, yılmadan bizlere iyiyi, doğruyu, güzeli öğreten hayattaki ilk öğretmenimiz annelerimizi; yılın sadece bir gününde değil, her gününde sevgi, saygı ve minnet duygularıyla anmak ve her zaman onların yanında olduğumuzu göstermek hepimizin en önemli vazifesidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Büyük atalarımız ve onların anaları; tarihin, olayların tanıklığıyla sabittir ki cidden yüksek faziletler göstermişlerdir. Burada birçok noktalardan sayabileceğimiz o faziletlerin en büyüğü ve en ehemmiyetlisi, kıymetli evlatlar yetiştirmeleriydi.’ sözünde de ifade ettiği gibi şanlı tarihimizin gurur kaynağı atalarımızı ve bu toprakları bizlere vatan yapan kahramanları yetiştiren yüksek fazilet sahibi annelerimizi, daima hürmetle yâd etmek ve onların kıymetini bilmek en önemli toplumsal değerlerimizden biridir. Bu anlamlı gün vesilesiyle, bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğü, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ve vücutlarının bir parçasını vatan topraklarına emanet eden kahraman gazilerimizin metanet sahibi, fedakâr annelerine minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin anneleri olmak üzere bizleri vatan, millet ve bayrak idealleri uğrunda yetiştiren, tarifi imkânsız sevginin, şefkatin, merhametin ve fedakârlığın simgesi saygıdeğer annelerimizin; çocuklarımızın özgüven ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmelerinde büyük emek harcayan ve bizlere daima destek olan sevgili eşlerimiz ile annelik vasfını taşıyan kıymetli personelimizin ve tüm annelerin Anneler Günü’nü bir kez daha kutluyor; çok kıymetli annelerimize sevdikleriyle birlikte sağlık ve mutluluk içerisinde huzur dolu bir ömür diliyor; ebediyete intikal etmiş bütün annelerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz