Başbakan Yardımcısı Akdağ OHAL’i kaldırma şartını açıkladı..

0

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Olağanüstü Halin (OHAL) ne zaman kaldırılacağına ilişkin konuştu.

“Fransa, ABD, OHAL’i uygulayınca iyi, Türkiye’de uygulanınca kötü oluyor.” diyen Akdağ, şunları söyledi:

“Sayın Muharrem İnce ABD’nin sesi gibi konuşuyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Amerika’nın, FETÖ’nün sesi gibi konuşuyorlar. OHAL’i kaldıracaklarını söylüyorlar. Türkiye’de OHAL’in kaldırılmasını FETÖ, PKK, DEAŞ ve bu örgütleri kendi ülkelerinde besleyen bazı Avrupalı ülkeler istiyor. Hiçbir vatandaş OHAL’i hissediyor mu, OHAL’i hissedenler teröristlerin yanında duranlar. Takvim, terörün, özellikle FETÖ’nün başını kaldırmayacağından emin olmamızdır. Fransa, ABD, OHAL’i uygulayınca iyi, Türkiye’de uygulanınca kötü oluyor. Niye, çünkü Türkiye’de terörün devamını isteyenler var. Çünkü terör, bizim ilerlememizi baltalamak için icat edilmiş, proje örgütleriyle yürütülen bir hareket. Biz FETÖ’nün artık başını kaldıramayacağından emin olduğumuzda OHAL’i kaldıracağız.

Suriyeli nasıl oy kullanacak. Çok az sayıda Türk vatandaşı olanlar var, ama elbette mülteci boyutundaki insanlar oy kullanamayacaklar. Hükümetleri millet doğrudan seçecek. Bizim 2002’deki ana mesajımız önce insan ve önce insana hizmetti. Gençlerimize yeni iş imkanları bulmak, ülkemizi zenginleştirmek, insanların mutlu olmasını sağlamak amacındayız. Bizim temamız her zaman insan.

Sayın Muharrem İnce’ye ‘4. köprüyü nereye yapacaksın’ diyorlar, ‘lafın gelişi söyledim’ diyor. Biz böyle bir zihniyeti Türkiye’de nasıl Cumhurbaşkanı yaparız. Hayatları boyunca, 40’lı yıllardan beri CHP her zaman bu milletin inançlarıyla problemi oldu. İş seçimlere yaklaşınca bunlardan dindar kimse olmuyor sonra uygulamalara baktığınızda felaketlerle karşılaşıyorsunuz. Bunların amacı imam hatiplerin orta kısmını kapatmak zaten, bu niyeti aşikar edemiyorlar. Millet bunları unutmuş değil ki. Ben yaşı 80’ı aşkın onlarca insanla hemhal oldum. Onlara sormuyorum ama onlar bana soruyor. Erzurum’un en büyük camisi Ulu Cami’ye 40’lı yıllarda at bağlandığını ne hale getirildiğini anlatıyor. CHP’nin genetik kodlarında bunlar var, ne yaparlarsa yapsınlar saklayamıyorlar bunları.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz