Abdüllatif Şener’den Pensilvanya açıklaması..

0

AK Parti kurucularından CHP Konya milletvekili adayı Abdüllatif Şener, Pensilvanya tartışmalarına katıldı. “Sayın Erdoğan, AK Parti kurulduktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmiştir.” diyen Şener, şunları söyledi:

“Kuruluş safhasında gitmiştir; ama bu gidişi sırasında veya ABD’de bulunduğu sırada kimlerle görüşmüştür bu bilgiye sahip değilim. Çünkü bu programda yanında başta Abdullah Gül olmak üzere, Turan Çömez olmak üzere bazı isimler vardı. Bu isimlerde öyle bir ziyaretle ilgili bilgi vermedi. Ben de merak edip sormadım. Bu konuların bugün tartışılıyor olması, seçim atmosferindendir ve bunu da doğal olarak karşılamak lazım.

Biri bir iddiada bulunuyorsa, diğeri de o iddia gerçek değilse, onun öyle olmadığını söylemesi lazım. Sayın Erdoğan’ın sürekli aynı isimlerle gittiğini söyleyemem. Daha sonra iktidar döneminde, belki de Türkiye cumhuriyet döneminde ABD’ye en fazla giden başbakan ve cumhurbaşkanıdır. ‘Bu gidişlerinde aynı isimlerle mi giderdi’ derseniz, buna katılmam, her programında farklı isimler olurdu. Ama hiçbirinde ben olmadım.”

Konya’da yayın yapan Kanal 42 televizyonunda AK Parti’den neden ayrıldığını da açıklayan Şener, şöyle konuştu:

“Evet benim partinin kuruluşuna çok emeğim geçti. 2001 yılı AKP’nin kuruluş yılıydı, o dönemde çok çalıştım. 24 saatimi verdim, partinin kurucuları arasında yer aldım. Partinin programını ben hazırladım. Halen kelimesi kelimesine aynı parti programı yürürlüktedir. Parti kurulduktan sonra teşkilatların kurulasında en büyük emeği ben sarf ettim. Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığı yaptım. Hep şu hayali kurdum. İktidara geldiğimizde bu ülkede yaşayan insanlar ‘bunlar ne güzel insanlar’ desin. Oy verenler de vermeyenler de… Adil olalım. İnsanlar bizim yönetimimizden memnun olsunlar…

Kamu malına hıyanet etmeyeceğimize, soygun, hırsızlık, yolsuzluk yapmayacağımıza inansınlar, görsünler… İnancımızdan dolayı bizim inancımıza leke vurmadığımızı anlatalım istiyordum. Ama ilk göreve geldiğim günden itibaren, sayın genel başkanla anlaşamadık. Özelleştirme bana bağlıydı, özellikle akçeli işlere merakından dolayı özelleştirmeyle ilgili bazı yönlendirmeler yapmaya çalışıyordu, bu nedenle daha ilk haftadan itibaren sayın genel başkanla aramız açıldı, iki ay konuşmadı benimle…

Yapılan işlerde problemler çıktı. Bu parti yapılan işlerde inançlarımızı önüne koymak suretiyle siyaset yaparken, kendi aynlışları nedeniyle, kendi yolsuzlukları nedeniyle sürekli inançlarımıza da leke süreceğini de hissediyordum. Ben böyle hayal etmedim. Ve en güçlü olduğum zamanda bıraktım. İnançlarıma leke sürdüğü için AK Parti’den ayrıldım. TGRT’yi Amerikalılara Erdoğan sattı. Ben de yolsuzluklar nedeni ile ters düştüm. Özelleştirme ile yolsuzluk vardı. ‘Alın sizin olsun, bana gelmeyin’ dedim. Erdoğan benden aldı Unakıtan’a verdi.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz