Erdoğan’dan İnce’ye Demirtaş tepkisi.. Bunun adı teröre destek vermektir

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’de konuştu. HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın talimatıyla 53 Kürt kardeşinin hayatını kaybettiğini savunan Erdoğan, şunları söyledi:

“Şimdi çıkmış bu adam cumhurbaşkanı adayı olmuş. Bunu kim ziyarete gidiyor? Muharrrem İnce. İnce ince bir ziyaret yapıyor. Bunun ziyaretini gerçekleştirerek zannediyor ki demokratik bir hareket yapıyor. Bunun adı teröre destek vermektir, teröristlere destek vermektir, bunun adı teröre güç kazandırmaktır. Sen onu ziyaret edeceğine gel adaletten yana ol. Biz sizi zaten tanıyoruz. Siz değil misiniz? Ankara’dan İstanbul’a demokrasi adı altında bu terör örgütleriyle yürüyüş yapan.

Şimdi de bunlar oy istiyor. Mersin’deki Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Gelin 24 Haziran’da bunlara sandıklarda gereken dersi hep beraber veriniz. Saadet Partili kardeşlerime sesleniyorum. Bunlara da gerekli olan dersi verin. Hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluk elde edemediği için 7 Haziran’da ortalığı karıştırdığını biliyorsunuz değil mi? CHP’nin konuşmalarında açıklamalarında terörle mücadele duydunuz mu? FETÖ ile mücadele duydunuz mu? Niye? Çünkü beraberler. Ülkemiz içindeki eylemler yanında sınırlarımızın ötesinden de nasıl tacize uğradığımızı hatırlıyorsunuz değil mi?

Birileri aynı oyunun peşinde. Yenilen pehlivan misali bir türlü bunlar güreşe doymadılar. Türkiye’yi durdurmak için vesayeti kullandılar. Terör örgütlerini sahaya sürdüler, olmadı. Siyaset mühendislikleriyle sonuç almaya çalıştılar. Sokakları karıştırmayı denediler olmadı. Darbeye bile teşebbüs ettiler, yine olmadı. 15 Temmuz’da ‘meydanlara’ dediğim zaman sizler meydanlara çıktınız mı? F-16’lara tanklara toplara karşı durdunuz mu? Allah sizlerden razı olsun.

Biz, ‘Türkiye’yi büyüteceğiz, zengileştireceğiz, istihdamı artıracağız, yatırımları çoğaltacağız’ diyoruz, onlar ise ‘yıkacağız’ diyor, ‘satacağız’ diyor, ‘işten atacağız’ diyor, ‘apolet sökeceğiz’ diyor. Ben aynı zamanda silahlı kuvvetlerin başkomutanıyım. Muharrem, aramızda böyle bir fark var, bunu da öğren.

İnşallah yeni bir adım, Millet Kıraathaneleri kuracağız. Bunu Bay İnce yanlış anlayabilir. İskambil oynanan değil, kitaplarla döşeli, içeride kahvesi, keki olacak. Gençlerimiz yaşlılarımız gelecek. Hem kitabını okuyacak hem kekini alacak, çayını kahvesini alacak; ücretsiz, ücretsiz. Yani buralar adeta hayata ne katacak; ruh katacak ruh. 24 saat açık olacak. Biz laf üretmiyoruz laf, icraat üretiyoruz icraat. Biz bir icraat kadrosuyuz. Bay Muharrem çalmayacaksın ha! İnce ince götürmeyeceksin.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz